Ateliere practice (de îndemânare, gastronomice, de conversație în limbi străine, de pictură, grafică etc.), concerte, jocuri ale copilăriei, de orientare în natură, lecturi în aer liber, jonglerii, activități sportive și de cățărat, demonstrații de dans, cursuri de mers pe bicicletă, hămăceală – acestea sunt câteva dintre activitățile pentru copii organizate de Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași în perioada 2-4 iunie 2017, la „Şotron. Târg de cărţi, jocuri şi distracţii”.

Sotron. Targ de carti, jocuri si distractiiFoto: Afis

Constituit într-un maraton de activități culturale și educative pentru copii și adolescenți, cea de-a IV-a ediție a evenimentului se va desfășura în grădina Muzeului „Vasile Pogor” și pe strada Vasile Pogor (închisă circulației), în intervalul orar 12:00-20:00.

Anul acesta vor avea loc și o serie de quiz-uri pe teme de istorie a românilor pentru copii, concursuri de desenat șotroane pe asfalt, concursuri de dans, menite să antreneze copiii în competiții educative cu premii. Organizatorii au pregătit și o serie de activități destinate părinților.

documente

Program Sotron 2017

(23 Mai 2017) PDF, 360KB

Ca în fiecare an, în etapa premergătoare evenimentului, pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Literaturii Române Iași se desfășoară concursuri pentru părinți și copii cu premii dintre cele mai atractive: ultimele titluri din literatura pentru copii, jocuri și jucării etc.

„Şotron. Târg de cărţi, jocuri şi distracţii” este un eveniment ce a mobilizat în primele ediții zeci de parteneri educaționali și peste 8.000 de copii participanți. Ediția a IV-a este organizată în cadrul Festivalului Internațional al Educației și beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Participarea este gratuită la oricare dintre activități.