Doua tablouri, unul semnat de Picasso "Le Portrait de Suzanne Bloch" (1904), si altul semnat de pictorul brazilian Candido Portinari, "O Lavrador de Café" (1939), au fost sustrase joi din Muzeul de Arta din Sao Paulo, au anuntat politia si reprezentanti ai muzeului, citati de AFP.

Cele doua tablouri, printre cele mai importante din muzeu, sunt estimate la 100 de milioane de dolari. Potrivit inregistrarilor circuitului intern de televiziune, spargatorii au intrat in muzeu la ora 5:09 dimineata, pe usa principala, intr-un moment de nesupraveghere.Furtul a durat trei minute si hotii au iesit la ora 5:12, a precizat canalul de televiziune Globo News.

Inregistrarea circuitului intern de televiziune a fost transmisa politiei si muzeul a fost inchis pentru ancheta..Potrivit serviciului de presa al muzeului, tablourile se gaseau la etajul al doilea al cladirii si la jaf au participat trei hoti.

"Le Portrait de Suzanne Bloch" de Picasso este un tavblou cu dimensiuni de 65 pe 54 centimetri care o reprezinta pe cantareata de opera belgiana, prietena cu pictorul spaniol.

"O Lavrador de Café" de Portinari este un tablou ce masoara 81 de centimetri si reprezinta un lucrator de culoare pe o plantatie de cafea. Portinari (1903-1962) este cel mai important pictor brazilian apartinand curentului neo-realist.