Lansare atlas Descriptio Ponti Euxini, la Bookfest

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 1 iunie 2016, 11:12 Actualitate | Cultură

Atlas Descriptio Ponti Euxini
Foto: ICR
Institutul Cultural Roman lanseaza sambata, 4 iunie 2016, incepand cu ora 14.00, in cadrul Salonului International de Carte Bookfest, volumul cartografic Descriptio Ponti Euxini.

Evenimentul va avea loc pe scena Agora din cadrul Bookfest, din Complexul Expozitional Romexpo, avandu-l ca amfitrion pe presedintele Institutului Cultural Roman, domnul Radu Boroianu. Discutiile se vor desfasura in prezenta domnului Gheorghe Magheru, director general in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a domnului profesor univ. dr. Adrian Nastase, coordonatorul volumului, si a domnului Ovidiu Dumitru, directorul Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi.

Atlasul Descriptio Ponti Euxini valorifica un numar de 74 de harti, intr-o conceptie vizuala de exceptie, piese rare, aflate in patrimoniul Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi, unul dintre putinele muzee de gen din lume. Prezentarea hartilor in structura albumului respecta evolutia istorica a realizarilor cartografice referitoare la spatiul Marii Negre in aproape patru secole de cartografie.

Tarm estic al lumii lui Ahile si Ulise, Pontul Euxin – Marea Neagra – este spatiul de legatura dintre Europa, Asia si Orientul Mijlociu. Prin sistemul de canale Main-Rhin-Dunare, Marea Neagra se leaga de Europa Occidentala, iar prin Turcia se deschide catre Orient si Marea Mediterana. Dincolo de pozitia sa geografica, Marea Neagra se afla in centrul unui sistem geopolitic eterogen, zona de interferenta a unor complexe regionale si subregionale de securitate – Europa de Est, Caucazul de Sud si Orientul Mijlociu – cu orientari geopolitice centrifuge.

Acest atlas isi propune sa descopere pentru cititor istoria in care marile imperii – care si-au disputat interesele in zona Marii Negre – au influentat si destinul romanilor. Legende, mituri, povestiri, arheologie, realitati, interese, multe dintre ele consemnate in harti – cu linii aproximative, cu erori „intentionate“ sau nu.


Citeste mai multe despre   [P] JYSK Romania plateste 15 lei / zi pentru tichetele de masa ale angajatilor sai

JYSK Romania, parte a grupului scandinav JYSK Nordic, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilier si decoratiuni interioare din Europa, a majorat, incepand cu data de 1 decembrie 2016, valoarea tichetelor de masa acordate angajatilor sai. Astfel, valoarea nominala a unui tichet de masa a ajuns la 15 lei, suma maxima prevazuta de lege.
292 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri