Ana Blandiana la Festivalul international de literatura al Venetiei Incroci di civilta

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 24 martie 2016, 13:31 Actualitate | Cultură

Ana Blandiana
Foto: IRCCU Venetia
În data de 2 aprilie 2016, la orele 15.00, în cadrul Festivalului "Incroci di civiltà", Ana Blandiana va vorbi despre opera ei în cadrul unui dialog cu Dan Octavian Cepraga şi Mauro Barindi. Evenimentul va avea loc la Auditorium Santa Margherita (Dorsoduro, 3689, Campo Santa Margherita, Veneţia). Aceasta va fi a doua întâlnire a poetei cu publicul veneţian, după cea de la Ateneo Veneto, din data de 31 martie, orele 17.30 când, alături de Mauro Barindi şi de membrele asociaţiei La Settima Stanza se va prezenta ultimul volum al Anei Blandiana publicat în Italia: La mia patria A4, prezentarea fiind urmată de o lectură de poezie.

Publicul italian este familiarizat cu opera Anei Blandiana, datorită traducerilor publicate în peninsulă până în prezent: Un tempo gli alberi avevano occhi, poezie (Donzelli 2004); Progetti per il passato, proză fantastică (Anfora 2008), Il mondo sillaba per sillaba, proză de călătorie (Saecula Edzioni 2012) şi La mia patria A4, (Aracne 2015). Pentru opera şi activitatea sa, poeta a fost distinsă în Italia cu premiile Acerbi şi Camaiore, în 2005 şi cu premiul Città dell'Aquila, în 2007. Ultimul volum, intitulat în traducere: La mia Patria A4 (Aracne 2015) a fost tradus de Mauro Barindi şi este însoţit de o prefaţă semnată de Dan Octavian Cepraga.

Mauro Barindi (Vicenza, 1964) a obţinut licenţa în limba şi literatura română la Universitatea din Padova şi doctoratul în Filologie romanică la Universitatea Complutense din Madrid. A predat limba italiană la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, la Universitatea din Reykjavík, la Institutul Italian de Cultură de la Cairo, Tel Aviv şi, în prezent, este profesor la Institutul Cultural din Lisabona. Este membru al AIR (Asociaţia Italiană de Românistică). A scris numeroase studii în domeniul limbii şi culturii române A tradus în limba italiană opere de Vasile Andru, Mateiu Caragiale, Ana Blandiana şi Florina Iliş.

Dan Octavian Cepraga s-a născut la Bucureşti, în 1967. A obţinut licenţa în Limba şi Literatura română la Universitatea din Padova şi doctoratul în Filologie romanică şi italiană la Universitatea La Sapienza din Roma. Din 2004 este conferenţiar de Limba şi Literatura română la Universitatea din Padova. Românist şi filolog romanic, s-a ocupat de poezia populară românească, de formarea limbii poetice române în secolul al XIX-lea, de poezia provensală şi franceză veche. Este director ştiinţific al editurii Universităţii din Oradea. A fost distins cu premiul "Città di Monselice" pentru traducere literară - Secţiunea "Leone Traverso - Opera prima".


Citeste mai multe despre   [P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

443 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri