Artist consacrat in arte vizuale la Paris, publicist si critic literar, Mircea Deaca verniseaza pe 29 noiembrie expozitia 'Agon-Ego' in strada Occidentului, 11. Expozitia este deschisa publicului pana pe 5 decembrie.

Mircea Deaca s-a nascut in 1960, la Bucuresti. Este fiul cunoscutului critic de arta Mircea Deac. In 1983, a absolvit cursurile Facultatii de Filologie (sectia romano-franceza), din cadrul Universitatii Bucuresti. Dupa cativa ani petrecuti ca profesor intr-o scoala de provincie, debuteaza in publicistica. Colaboreaza la revistele "Cinema" si "Amfiteatru".

In 1987, deschide prima expozitie personala de pictura.

Dupa 1990, Mircea Deaca castiga o bursa de studii oferita de Ministerul francez de Externe. In 1992, este admis in Uniunea Artistilor Plastici din Franta - "La Maison des Artistes". In 1995, obtine un doctorat in "Film si Audiovizual" la Universitatea Sorbona.

Cu tot succesul de care se bucura in mediile artistice franceze (avand la activ peste 40 de expozitii personale), in 1998 Mircea Deaca se intoarce in Romania, unde devine coproprietarul unei agentii de publicitate. Mircea Deaca a fost initiat in masonerie in 1993, in Franta. De la 1 iulie 2005, este Marele Maestru al Marelui Orient al Romaniei.