"Drumul spre celebritate" - etapa instrumentelor de suflat

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 8 aprilie 2015, 15:39 Actualitate | Cultură

Flautistul Stefan Diaconu
Foto: Asociatia Pro Valores
Sala Scoarţelor din Palatul Brancovenesc de la Mogoşoaia, a găzduit marți 7 aprilie 2015, o noua etapă din cadrul ediției a VI a a Concursului „Drumul spre celebritate”. Invitat special al editiei a fost clarinetistul Emil Vișenescu, solist instrumentist al Filarmonicii George Enescu.

Ca spectatori si jurati au participat 51 de elevi ai Colegiului Național de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”, care într-o săptămână de şcoală altfel încercă să profite de programul „Să stii mai multe, să fii mai bun!”.

Etapa dedicată instrumentelor de suflat din lemn a fost câştigată de flautistul Ștefan Diaconu, care interpretând opusuri de John Rutter și Bella Bartok, a obținut 51 din cele 102 puncte disponibile. Stefan Diaconu s-a născut la Rădăuți în anul 1990, a studiat pianul și apoi flautul la Colegiul Naţional de Arte “OCTAV BĂNCILĂ”, din IAŞI, în prezent urmează studiile de master la Universitatea Națională de Muzică București, clasa Ion Bogdan Ștefănescu. A beneficiat de o bursă Erasmus la Universitatea din Varșovia, a participat la mai multe cursuri de măiestrie susținute de:  Jean Claude Gerardm, Michael Cox și Gergely Bodoky, colaborează cu Filarmonica George Enescu, Filarmonica din Pitești și Camerata Regală.

Următoarea etapă a concursului „Drumul spre celebritate” se va desfăşura mâine 8 aprilie, tot de la ora 15. Este o etapă dedicată viorii. La competiţie vor participa tineri muzicieni din București şi din Republica Moldova, iar invitat special va fi Răzvan Stoica – câștigătorul concursului New Talent de la Bratislava, derulat sub egida Uniunii Europene de Radio.

Aşadar sunteți invitați să participaţi la descoperirea tinerilor muzicieni talentaţi de astăzi şi să fiţi martori la Drumul lor spre celebritate, într-un proiect coordonat de Sebastian Crăciun.


Citeste mai multe despre   Articol sustinut de Metropolitan Life

​VIDEO INTERVIU Emilia Bunea, Metropolitan Life: Orice om are dreptul la o asigurare de viata, iar un produs cu o prima de 30 de lei pe luna este ideal pentru a atinge nevoile de protectie de baza / Calin Rangu, ASF: Din pacate suntem o piata a RCA-ului in comparatie cu alte tari europene

Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life si Calin Rangu, Director, Directia Protectia Consumatorului, ASF au discutat intr-un interviu despre rolul telemarketingului in zona asigurarilor de viata, despre tendintele din piata romaneasca si regulile care trebuie respectate de catre persoanele care contacteaza potentiali clienti.
200 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri