Pianista Sinziana Mircea concerteaza la St Martin-in-the-Fields

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 13 februarie 2014, 15:47 Actualitate | Cultură

Sinziana Mircea
Foto: ICR Londra
Seria concertelor organizate de Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu prestigioasa scenă muzicală de la St. Martin-in-the-Fields continuă cu un recital de pian susţinut de Sînziana Mircea, tânăra interpretă care, la începutul acestui an, a fost desemnată drept „Cel mai bun student român din străinătate – Categoria Arte” de către un juriu prezidat de preşedintele Academiei Române. Concertul va avea loc vineri 14 februarie 2014.

In cadrul concertului, pianista va prezenta un program variat de creaţii componistice semnate de Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert şi Maurice Ravel, alături de două lucrări aparţinându-i lui George Enescu, „una din veritabilele minuni ale lumii”, cum a fost numit de către celebrul Yehudi Menuhin.

Seria dedicată tinerilor muzicieni români şi prezentată de ICR Londra la St Martin-in-the-Fields a inclus, începând din 2011, recitaluri susţinute de Matei Bucur Mihăiescu, Andrei Licăreţ, Victor Nicoară, Vlad Maistorovici șCvartetul Mercury, Sergiu Tuhuţiu, Mihai Măniceanu sau Ruxandra Humă şi Anamaria Andriţoiu. Următorul recital va fi inclus în seria concertelor de orgă şi va fi susţinut de Dan Racoveanu şi Fernanda Romilă în data de 5 mai 2014.

Sînziana Mircea s-a născut la Bucureşti şi a început studiul pianului la vârsta de 6 ani cu prof. Elena Dumitrescu. În prezent studiază la Hochschule für Musik und Tanz din Köln, sub îndrumarea prof. Sheila Arnold, urmând în acelaşi timp cursurile Guildhall School of Music and Drama din Londra, ca student Erasmus. La formarea sa au mai contribuit prof. Olga Szel, prof. Stela Drăgulin şi prof. Christiane Karajev de la Universitatea de Muzică din Viena. Sînziana Mircea dispune de o bogată experienţă scenică dobândită în diverse săli de concerte din Europa, Statele Unite ale Americii şi Japonia. La numai 11 ani, pianista a susţinut primul său recital în SUA, la Ambasada României din Washington D.C., urmat, la vârsta de 14 ani,  de un turneuîn cinci oraşe americane. La 20 de ani, Sînziana Mircea şi-a făcut debutul în Japonia, printr-o serie de recitaluri, având ca urmare apariţia ca solistă a Orchestrei Mozart Virtuoso Festival la Tokyo Metropolitan Theater. Înregistrări live din concertele ei au fost difuzate la BBC Radio 3, Radio România Muzical, radiourile naţionale din Polonia, Suedia, Ungaria, Bulgaria, Turcia, Grecia, Croaţia, Slovacia etc. Sînziana Mircea a obținut primul premiu I la vârsta de 7 ani. Au urmat numeroase alte premii, dintre care 12 au fost premii I obţinute în competiţii de pian din România, Grecia, Italia, Spania, Austria. Dintre cele mai recente, amintim "Plathner’s Eleven Prize" la Rotary International Piano Competition, Palma de Mallorca, în 2012, "Liszt Prize" şi "Munchner-Klavierpodium Prize" acordate de Viena Young Pianists, în 2011. De asemenea, tânăra pianistă a participat la numeroase cursuri de măiestrie cu mari personalităţi muzicale, precum Aldo Ciccolini, Peter Donohoe şi Dan Grigore.


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

445 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri