Muzeul de Artă Timișoara (Piața Unirii, nr.1), Galeria de la subsol gazduieste expozitia / instalatie intitulata 'Elastique' semnata de artistul Axenia Rosca. Expozitia va fi vernisata in data de 19 noiembrie, ora 18.00, in prezenta artistei si va fi deschisa pana pe 13 decembrie.

Expozitia 'Elastique'Foto: Afis

Proiectul are ca punct de pornire conceptul creativ legat de spațiul scenografic. În acest proiect fiind vorba de labirintul imaginativ, artista a pornit de la ideea posibilității de a experimenta metode de modelare a unui ambient scenografic realizat din materiale textile utilizând diferite caracteristici ale acestora: transparență/opacitate, elasticitate etc. Noul spațiu creat are rolul de a modifica stările emoționale ale spectatorului, acesta fiind implicat direct, participant și parte integrată a instalației ambientale. În sprijinul acestui fapt vin efecte vizuale (lumini colorate, proiecții video), efecte sonore și olfactive.

“Având ca sursă de inspirație elemente ale arhitecturii moderne și contemporane și principiile fomulate de Henri Focillon asupra posibilităților de modelare a spațiului în Viața formelor doresc să modific coordonatele spațiale ale unui ambient dat în scopul de a-i conferi acestuia noi valențe estetice [...]. Ambientul scenografic va forma un labirint realizat din material textil de culoare albă susținut de o structură metalică.Titlul instalației definește calitățile materialului din care este creat spațiul. Acesta se poate tensiona și ancora în diferite puncte realizând un interior neregulat și asimetric.” (Axenia ROȘCA)

Axenia Rosca (Facultatea de Artă și Design,Cluj - Napoca) a fost premiata Institutului Francez Cluj - Napoca în cadrul concursului Expo Maraton 2013.

Eveniment organizat în parteneriat cu Institutul Francez din Cluj-Napoca și Muzeul de Artă din Timișoara.