Cel mai recent film în regia lui Wong Kar-wai, Marele Maestru/ The Grandmaster deschide ediția aniversară a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, vineri, 9 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

The GrandmasterFoto: Anonimul IFF

Pe fundalul tumultuos al Chinei anilor 1930, The Grandmaster urmăreşte viaţa legendarului Ip Man, mentorul lui Bruce Lee şi maestru al școlii Wing Chun Kung Fu.

Wong Kar-wai lucrează pentru acest film din nou cu Tony Leung- recompensat cu Premiul pentru Cel mai bun actor la Cannes, în 2000 pentru rolul său din In the Mood for Love şi cu Ziyi Zhang- nominalizată la Globurile de Aur pentru rolul său din Memoirs of a Geisha şi de trei ori nominalizată la Premiile BAFTA.

Compozitorul temei principale din In the Mood for Love, devenite atât de cunoscută, Shigeru Umebayashi semnează şi o parte din coloana sonoră a acestui film.

Filmul a necesitat aproape un deceniu de pregătiri şi trei ani efectivi de producţie.

Proiectat în deschiderea Berlinale 2013, The Grandmaster este prezentat în avanpremieră la ANONIMUL, prin amabilitatea Independenţa Film.

Filmul va avea premiera în cinematografele din România în data de 13 septembrie.

Regizor nominalizat la BAFTA, Wong Kar-wai este cunoscut publicului pentru titlurile Chungking Express (1994), Happy Together- titlu pentru care a fost recompensat cu Premiul pentru Regie la Cannes, în 1997, In the Mood for Love- Premiul César pentru Cel mai bun film străin, 2001-, 2046 (2004) și debutul său în limba engleză My Blueberry Nights (2007). Wong Kar-wai semnează de asemenea regia pentru segmentul The Hand din cadrul proiectului colectiv Eros- împreună cu Michelangelo Antonioni și Steven Soderbergh-, precum și pentru scurtmetrajul I Traveled 9000 km to Give It To You din cadrul proiectului Chacun son cinema.

Ediţia aniversară a Festivalului ANONIMUL se va desfășura în perioada 9- 18 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Ediţia a X-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundația Anonimul, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Consiliului Județean Tulcea, Institutului Cultural Român și Televiziunii Române- coproducător.