A treia editie a Verii de Poezie si Jazz debuteaza duminica 7 iulie, la Palatul Mogosoaia. Astfel Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia se trasformă într-un loc al întâlnirii dintre mari poeţi contemporani şi importanti artişti de jazz.

Primul spectacol va începe la ora 18 şi îi va avea protagonisti pe Traian T. Cosovei, poetul care împreună cu Florin Iaru, Ion Stratan și Mircea Cărtărescu, creează primul nucleu elitist al Generației ‘80 (Generația în blugi) si pe vocalista Elena Moroşanu, pianistul Ionuţ Bica, contrabasistul Michael Acker, percuţionistul Marcel Moldovan, adică “Three for Helen”, invitat fiind saxofonistul Cătălin Milea.

După succesele anilor anteriori, în care la marea majoritate a spectacolelor desfăşurate în curtea de onoare a Palatului, publicul a venit în număr impresionant, anul acesta Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, ExcesMusic, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin programul ”Oportunităţi la Tine Acasă”, Radio Romania Cultural şi Asociaţia Pro Valores, propun iubitorilor de frumos, spectacole inedite, în aer liber, coordonate muzical de Sebastian Gheorghiu și moderate de Dan Mircea Cipariu.

Până pe 18 august, pentru cinci duminici, Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia va gazdui evenimentul Vara de Poezie si Jazz.