Trupa poloneză Karbido, apreciată la cele mai importante festivaluri teatrale din lume, se află în turneu în România şi Republica Moldova cu proiectul 'Masa', potrivit unui comunicat al organizatorilor remis Hotnews.ro. Karbido va sustine spectacole la Sibiu, București și Chișinău.

Trupa KarbidoFoto: Institutul Polonez

Proiectul muzical şi teatral este realizat de patru artişti care creează muzică dintr-o piesă de mobilier pregătită special în acest scop. Folosind tehnici de percuţie, artiştii produc cele mai fine sunete şi ating cele mai profunde registre ale muzicii şi ale emoţiilor', se arată în comunicatul citat.

Trupa va cânta luni, 10 iunie, la Sibiu, de la ora 17,00, la Teatrul Gong, la Bucureşti pe 11 iunie, de la ora 20,30, la Green Hours şi la Chişinău, pe 13 iunie, de la ora 20,00, la Teatru-Spălătorie.

Karbido este un grup artistic - muzical şi multimedia - din Wroclaw, cu componenţă variabilă, alcătuirea fiind influenţată de caracterul fiecărui proiect.

Grupul a fost înfiinţat în anii 2002-2003 şi a evoluat pornind de la un duet de chitare, trecând prin trio rock şi cvartet de avant-jazz, pentru a ajunge la o formă deschisă la modificări şi mutaţii influenţate de caracterul provocărilor pe care şi le asumă. Artiştii trupei se inspiră liber şi simplu din dezordinea contemporanului, pătrund cu pasiune în spaţiul minim de întâlnire a unor teritorii complet diferite.

Grupul Karbido prezintă spectacole în Polonia şi în străinătate, dar creează şi interpretează la Wroclaw. Grupul a fost înființat în anii 2002-2003 și a evoluat pornind de la un duet de chitare, trecând prin trio rock șicvartet de avant-jazz, pentru a ajunge la o formă deschisă la modificări și mutații influențate de caracterul provocărilor pe care și le asumă. Artiștii trupei se inspiră liber și simplu din dezordinea contemporanului, pătrund cu pasiune în spațiul minim de întâlnire a unor teritorii complet diferite. Grupul Karbido prezintă spectacole în Polonia și în străinătate dar creează și interpretează la Wrocław.