Cea de-a doua ediţie a Balkanik Festival, primul festival de muzică şi cultură balcanică din România, se va desfăşura în perioada 21-23 septembrie în Grădina Uranus din Bucureşti.

Potrivit Agerpres, pe scena festivalului vor urca artişti de talie internaţională, îndrăgiţi de publicul amator de muzică balcanică din Serbia, Ungaria, Turcia, Bulgaria şi România.

Trupele care vor concerta în cele trei zile ale festivalului sunt Orchestra Boban şi Marko Markovic din Serbia, Parno Graszt din Ungaria, Baba Zula din Turcia, Fanfara Shavale din Zece Prăjini, România, şi Nedim Nalbantoglu & The Balkan Messengers, trupă formată cu muzicieni din Turcia şi Bulgaria.

Biletele pentru festival pot fi achiziţionate din reţelele Eventim şi MyTicket. Preţurile sunt de 35 lei pentru o zi, 50 lei un abonament pentru două zile şi 85 de lei un abonament de trei, dacă acestea sunt achiziţionate în avans sau 45 lei pentru o zi, 60 lei abonamentul pentru două zile şi 95 lei abonamentul pentru trei zile dacă biletele sunt achiziţionate la debutul festivalului.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis cu sprijinul Primăriei Sectorului 5 şi al Primăriei Municipiului Bucureşti.