Recitalul susţinut la Iasi de Duo Darclee (Italia) se constituie intr-un omagiu va fi adus legendarei Haricleea Darclee. Evenimentul va avea loc vineri, la Muzeul Memorial 'Mihail Kogălniceanu', în Salonul de muzică.

Potrivit unui comunicat de presă, soprana Antonia Emanuela Maria Palazzo şi pianistul Paolo Scibilia vor încânta publicul cu arii cunoscute din opere ale compozitorilor italieni Puccini, Catalani, Boito, Bellini, Cilea, Giordano, Ponchielli, Verdi.

Spectacolul este un omagiu al celor doi artişti adus legendarei soprane Haricleea Darclee (1860-1939) şi celor 30 de ani de operă italiană din perioada 1882-1918.

Intrarea este gratuită, pe bază de invitaţii, care se pot procura de la secretariatul Palatului Culturii, informeaza Agerpres.

Soprana romana Hariclea Darclée este una dintre personalitățile cele mai importante ale României. Debutează într-un recital de canto în 1881 pe scena teatrului din Brăila, orașul său natal, si a cantat pe scena marilor Teatre de Opera din lume, La Scala din Milano, reprezentand consacrarea sa mondiala. Pentru vocea sa excepționala Haricleea Darclee a fost denumita "privighetoarea din Carpati".

Din 1995, cu prilejul aniversarii a 135 de ani de la nașterea Haricleei Darclée, la Brăila, a fost organizat in semn de omagiu Concursul Național de Canto ce-i poartă numele, prezidat de soprana Mariana Nicolesco și așezat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Concursul are loc la fiecare doi ani, în anul dintre o ediție și alta având loc Cursuri de Măiestrie Artistică, Master Classes.