Cortina se va lasa marti peste editia a VII-a a Festivalului de teatru tanar Idei Ideis, organizat in municipiul Alexandria (Teleorman) in perioada 13-21 august, anunta Agerpres. In prima parte a zilei vor urca pe scena Casei de cultura ultimele doua trupe de teatru din concursul festivalului. Liceenii artisti de la "Gong" din Roman prezinta piesa "Vesnicie provizorie" de Valeriu Butulescu. Apoi, trupa "Atelierul de teatru" din Botosani vine pe scena competitiei cu 'Desteptarea primaverii', o adaptare dupa Frank Wedekind.

Luni au urcat pe scena Festivalului trupa "Zorba" din Bucuresti cu piesa "Aleea Soarelui" de Gabriel Pintilei, trupa "Bon Ton" din Iasi cu spectacolul "Copii la instanta Shakeaspeare", o adaptare dupa texte de William Shakeaspeare, trupa "ACT" din Bacau, care a pregatit piesa "Fotografii de familie", de Alina Nelega si Clasa de actorie a Centrului pentru cultura si arte "Carmen Saeculare" din Piatra Neamt care a prezentat piesa "Dus nervos" de Vladimir Helmis.

La editia din acest an a festivalului ce il are ca presedinte de onoare pe actorul Marcel Iures au fost selectate noua trupe de teatru tanar din Bucuresti, Constanta, Bacau, Piatra Neamt, Iasi, Roman si Botosani.

Din juriu fac parte Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu si Catalin Stefanescu.

Laureatii si palmaresul editiei a VII-a festivalului Ideo Ideis se vor prezenta pe parcursul unei gale care se va desfasura incepand cu ora 20,30.

Conceput de organizatori ca un eveniment complex de educatie alternativa, festivalul din resedinta judetului Teleorman a avut in program mai multe manifestari, cum ar fi ateliere de dramaturgie, coregrafie, teatru tanar si educatie vizuala, master-class-uri, concerte, expozitii, proiectii de filme documentare si artistice, intalniri cu personalitati din domenii de activitate diverse la 'seara povestitorilor'. De asemenea, trupe de actori profesionisti au prezentat seara de seara spectacole care au atras un numeros public.