Miercuri, 30 mai, ora 19.00, echipa Proiectului Avdhela, Biblioteca Culturii Aromane va asteapta la Clubul Taranului Roman pentru lansarea noilor aparitii editoriale ale Proiectului. Exiyisiri la Tatalu a nostru, aparut in doua editii: bilingv aromana-romana si una in aromana, este o adevarata comoara spirituala si din punct de vedere stilistic, fiind printre putinele lucrari in aromana referitoare la spiritualitatea si identitatea crestin-ortodoxa a aromanilor.

coperta carteFoto: Hotnews

Poezii de Nusi Tulliu reprezinta editarea critica, intr-o forma inovatoare a primei editii din 1926 a lucrarii ingrijite de cunoscutul filolog de origine aromana Tache Papahagi. Din cele 46 de poezii ale editiei noastre, 38 au transpunere in romana literara (transpunere realizata de poeta Kira Iorgoveanu Mantu si de catre criticul literar Hristu Candroveanu).

Ca postfata, volumul cuprinde un eseu studiu despre importanta si valoarea in literatura aromana a operei lui Nusi Tulliu. Importanta lucrarii este ca se constituie a fi un document al sufletului aromanesc, o cartografie a memoriei pendularilor acestuia.

Cel de-al doilea volum, Exiyisiri la Tatalu a nostru (editura Predania), aparut in doua editii: bilingv aromana-romana si una in aromana, este o adevarata comoara spirituala si din punct de vedere stilistic, fiind printre putinele lucrari in aromana referitoare la spiritualitatea si identitatea crestin-ortodoxa a aromanilor. Volumul constituie, astfel, o prima incercare de a reinoda traditia scrierilor liturgice si catehice in aromana.

In cadrul evenimentului, vom prezenta si lansa oficial Campania -"O pagina pe zi pentru cultura aromana", o campanie initiata online in 2010 in scopul strangerii de voluntari pentru digitalizarea operelor esentiale ale culturii aromane, o campanie in care va invitam sa va implicati!

Va prezenta operele: scriitorul George Vrana