Foisorul de Foc isi deschide miercuri portile pentru elevi si profesori, pentru a le dezvalui file din istoria pompierilor militari, in cadrul unui program intitulat 'Scoala altfel', derulat de Ministerul Educatiei si Ministerul Administratiei si Internelor, potrivit Agerpres.

In cadrul acestui program, politistii, jandarmii, pompierii, luptatorii din trupele speciale de interventie, aviatorii, criminalistii si anchetatorii anti-drog le vor arata elevilor aspecte practice din activitatea lor.

Inspectoratul General al Politiei Romane, prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, va prezenta elevilor teme legate de prevenirea delincventei juvenile, siguranta pe Internet, prevenirea comportamentului antisocial.

Lucratorii Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane ii invita pe elevi in vizita la Detasamentul de Cavalerie al Jandarmeriei Romane 'Felix Topescu', iar jandarmii Brigazii Speciale de Interventie 'Vlad Tepes' vor prezenta un exercitiu demonstrativ.

Politistii de frontiera le vor arata elevilor cum se efectueaza controlul persoanelor si bunurilor in Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, apoi ii vor ghida pe elevii interesati de exponatele Muzeului Politiei de Frontiera din Giurgiu.

Elevii atrasi de activitatea pompierilor bucuresteni sunt asteptati sa viziteze Muzeul National al Pompierilor (Foisorul de Foc), Facultatea de Pompieri, dar si unitati ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti.

Pilotii Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Administratiei si Internelor isi vor demonstra maiestria in pilotarea elicopterelor din dotare in cadrul unor exercitii pe care le vor executa la sediul institutiei.

Academia de Politie 'Alexandru Ioan Cuza' isi deschide portile pentru a primi, in vizita, elevii de liceu interesati de institutia de invatamant in care se formeaza ofiterii MAI.

Arhivele Nationale, reper al traditiei in Ministerul Administratiei si Internelor, ii invita pe elevi sa viziteze depozitele care pastreaza marturii ale continuitatii, fie ca este vorba de perioada medievala sau cea contemporana.

Copiii care vor sa afle mai multe lucruri despre autoturisme pot asista la prezentarile pe care le vor face, la sediul propriu, lucratorii Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Aspecte legate de identitatea persoanei vor fi dezvaluite de lucratorii Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, in cadrul unor prezentari care au ca teme importanta actului de identitate si a certificatului de nastere.

Reprezentantii Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane ii vor invata pe elevi sa evite capcanele traficantilor, in cadrul unor prezentari pe teme specifice care vor avea loc la sediul institutiilor de invatamant.

Agentia Nationala Antidrog va prezenta riscurile consumului de stupefiante in cadrul unor prezentari care vor avea loc in diverse puncte, la nivel national, informeaza Agerpres.