Seria Concertelor Enescu organizate de ICR Londra continuă si anul acesta cu artişti apreciati la nivel internaţional: Ilian Gârnet, Claudia Bara si Justus Grimm. Programul concertului programat joi, 2 februarie, include patru piese de Enescu (Trio Sérénade lointaine, Pavane, Nocturna şi Saltarelo pentru violoncel şi pian şi Sonata N°3 pentru vioară şi pian) şi Trio în re minor de Mendelssohn.

Ilian Gârnet a câstigat Competitia Internatională “Tibor Varga” din Elvetia, Competitia “Queen Elisabeth” si Concursul International “David Oistrach” din Moscova, fiind unul dintre cei mai talentati violonisti ai momentului. Înregistrările sale pentru Fuga Libera Label contin interpretări ale unor lucrări de Shubert, Ysaye și Brahms. Împreună cu pianista Alina Bercu, a primit premiul Cle d’Or în Franta si Golden Label în Belgia. Ilian a lucrat cu numerosi dirijori în Europa, Orientul Mijlociu si Orientul Îndepărtat, printre care Christof Escher, Gilbert Varga, Misha Katz, Jaap van Zweden, Paul Goodwin si Cristian Mandeal.

Claudia Bara a început să cânte la pian la cinci ani şi a susţinut primul recital trei ani mai târziu, cu lucrări de Mozart, Grieg si Shostakovich. Câștigătoare a premiului I “W. A. Mozart” din România, Claudia a debutat pe scena Ateneului Român, interpretând Mozart. A studiat la Universitatea Națională de Muzică din București cu Sandu Sandrin si Dana Borsan, şi ulterior la Brussels Royal Conservatoire alături de Piet Kuijken. Claudia este o prezentă constantă în cadrul Competitiei Internationale “George Enescu” din Bucuresti.

Justus Grimm este în prezent primul violoncelist al Royal Opera din Bruxelles. A fost solist al Orchestrei Filarmonice din Hamburg, cu care a și debutat în 1993, al Kasse Orchestra si Bonn Philharmonic, participând de asemenea în numeroase producții radio şi de televiziune. Grimm a înregistrat un CD pentru casa de discuri Ars Musici, cu lucrări de Brahms, Beethoven și Shostakovich.

Concertul face parte din Seria Concertelor Enescu, organizată de Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu Societatea Enescu, fondată în anul 2007 sub patronajul regal al ASR Principesa Margareta a României. Concertele au loc în sala de muzică de cameră a Institutului în prima joi a fiecărei luni în intervalul octombrie-iunie (iulie). Seria de concerte Enescu a reușit să atragă o diversitate impresionantă de artiști și ansambluri remarcabile, care au reușit să ofere unele dintre cele mai memorabile concerte Enescu. Din 2008, Institutul Cultural Român acordă în fiecare an Bursa Enescu unor studenți eminenţi la Royal Academy of Music și Guildhall School of Music and Drama din Londra.