Spectacolul 'Salome', o adaptare a piesei lui Oscar Wilde, în regia lui Răzvan Alexandru Diaconu, va avea premiera joi, 12 ianuarie, la Teatrul Masca - Sala Jacques Lecoq, de la ora 19,00. Salome este un spectacol despre descoperirea celor mai adanci obsesii din interiorul uman. Obsesii care au toate la baza incalcarea unei ordini supraumane, unei oranduiri ancestrale pe care omul, in dorinta bolnava a cautarii si a asumarii puterii totale asupra a tot ce traieste, o incalca uitand ca, la urma urmelor, undeva, totul ii sta scris deja.

Spectacolul SalomeFoto: Teatrul Masca

Dincolo de binecunoscutul subiect biblic al taierii capului Sfantului Ioan Botezatorul, spectacolul Salome pus în scenă ca muzical ofera contextul oportun pentru a patrunde in interiorul sufletului si psihicului fiecarui personaj in parte. Poate aceasta este unicitatea si farmecul acestei piese care trece dincolo de orice spatialitate si timp, de orice teama sau izbavire, punand o oglinda violenta in fata publicului. Iar Jocul mastilor ne aduce aminte ca singurul mod de a ne curati sufletul este sa ne mai dam jos mastile, a caror greutate o purtam zi de zi.

Din distribuţia spectacolului fac parte Sorin Dinculescu (Irod), Anamaria Pîslaru (Herodiada), Emilia Manea (Salome), Alexandru Nagy (Ioan Botezătorul), Victor Apetrei (Naraboth) şi corul alcătuit din Denise Ababei, Antohi Doina, Graţiela Bădescu, Iulia Brezeanu, Cornelia Cucu, Fulvia Folosea, Sorina Corneanu, Gabriela Marin.

Regie si coloană sonoră - Răzvan Alexandru Diaconu

Scenografie şi costume - Mădălina Cristina Troneci