Presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, i-a transmis cu cateva saptamani in urma ministrului de Externe de atunci, Cristian Diaconescu, faptul ca Romania ar trebui sa propuna mai multi candidati pentru postul de comisar european, sustine liderul PSD, Mircea Geoana. In plus, el spune ca nominalizarea candidatilor Romaniei ar fi trebuit sa se faca inca de acum o luna.

  • "Exista din partea presedintelui Comisiei Europene o solicitare facuta domnului Diaconescu in mod direct la New York, pe care ministrul de Externe de atunci a transmis-o acasa, ca este o preferinta de mai multe propuneri din partea Romaniei. In mod normal ar trebui sa respectam ceea ce a spus domnul Barroso, sa dam cateva nume cat mai bune cu putinta, si domnul Ciolos evident printre dansele, pentru ca nu trebuie sa abandonam cursa pentru comisarul pentru Agricultura, dar in conditiile in care acest comisariat eventual nu poate fi obtinut suntem in situatia absolut penibila sa mergem la coada portofoliilor care mai raman", a afirmat Mircea Geoana, la Realitatea tv, potrivit NewsIn.

Premierul Emil Boc a anuntat, luni, ca Dacian Ciolos este singurul candidat al Romaniei la un post de comisar european, cel al Agriculturii. Surse din Comisia Europeana sustineau, insa, saptamana trecuta, ca Romania nu are sanse sa obtina acest portofoliu.