Partidul Umanist va avea un post de vice-prim-ministru in viitorul Guvern al Aliantei, precum si posturi in ministere in functie de ponderea parlamentara, a anuntat, joi, premierul desemnat Calin Popescu Tariceanu, dupa o intilnire cu liderul umanist Dan Voiculescu.

Tariceanu a precizat ca PUR va fi cooptat in guvernul Aliantei DA si va primi un post de ministru de stat si alte trei pozitii in viitorul Executiv.

Premierul desemnat a mentionat ca, in urma discutiilor cu reprezentantii PUR, s-a desprins ideea ca in viitor este posibila o colaborare intre acest partid si Alianta D.A., astfel incit sa se asigure o stabilitate politica pentru viitorul guvern. "PUR va intra in colalitia ce va asigura majoritatea parlamentara a viitorului guvern.

Am discutat si despre participarea PUR la guvernare si acest partid ar fi reprezentat in guvern la fel ca UDMR, tinind cont de ponderea lor apropiata in Parlament. Astfel, PUR va avea un ministru de stat", a precizat Tariceanu.

El a apreciat ca decizia PUR de a participa la guvernare este foarte importanta pe asigurarea majoritatii in Parlament astfel incit guvernul sa poata functiona eficient.

Presedintele PUR, Dan Voiculescu, a declarat ca in timpul discutiilor cu liderii Aliantei s-a convenit o formula care sa asigure un guvern cu stabilitate politica si sustinere parlamentara. "Nu am hotarit inca ce ministere vom lua si cine le va ocupa. Aceste lucruri se vor stabili in citeva zile.

Noi am dori ministere din mediul de afaceri, al economiei, precum si structuri care sa permita o activitate pe zona coruptiei", a afirmat Voiculescu.

El a precizat ca PUR nu va semna un protocol cu Alianta D.A., asa cum va face UDMR.

Liderul PUR a mai spus ca, in cursul zilei de joi, a purtat discutii si cu presedintele Traian Basescu, precum si cu o serie de membri ai Corpului diplomatic si cu reprezentantii unor organizatii internationale.

"Atit cu presedintele Basescu, cit si cu ceilalti am discutat despre nevoia ca in Romania sa existe o stabilitate politica si toti au recomandat o asemenea adeziune politica", a subliniat Voiculescu.

El a mai spus ca, pe viitor, PUR va avea o relatie civilizata cu PSD si ca relatia dintre cele doua partide s-a redus doar la o uniune electorala.

Co-presedintele Aliantei DA, Emil Boc, a spus, dupa negocierile cu PUR, ca agenda liderilor Aliantei nu cuprinde consultari cu PSD sau PRM.