Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, care incearca in ultimul timp sa-si faca tot mai mult simtita prezenta in domeniul divertismentului digital si in special in solutiile pentru living, a lansat un nou concept de tastatura, care sa fie in acelasi timp o telecomanda pentru calculator si pentru televizor.

Noua tastatura wireless, numita Remote Keyboard, este destinata calculatoarelor Media Center PC care au si sistemul de operare corespunzator, scrie publicatia americana Seattle Post Intelligencer.

In acelasi timp, gigantul IT american International Business Machines (IBM) a anuntat realizarea unei tastaturi virtuale, care permite scrierea cuvintelor intr-un mod inovativ: unind cu pixul literele care formeaza cuvantul, ca la unele rebusuri, scrie publicatia online CNet.com.

Cert este ca marii producatori din domeniu recunosc nevoia unor noi modele de tastaturi, pe masura ce tehnologiile digitale si divertismentul se schimba.

"Tastatura hibrid a fost creata in primul rand din motive de comoditate", a explicat managerul de marketing al diviziei hardware a Microsoft, Wendy Apperson. "Remote Keyboard va elimina necesitatea de a avea mai multe telecomenzi in living pentru a controla calculatorul si televizorul", a adaugat aceasta.

De altfel, tot pentru ideea de comoditate a aparut si conceptul de media center. Aceste calculatoare multimedia permit atat utilizarea clasica a PC-ului, cat si vizionarea si inregistrarea de emisiuni TV, urmarirea de filme pe DVD, jocuri video pe ecranul televizorului din living si asa mai departe.

Specialistii Microsoft au adaugat noii tastaturi anumite butoane specifice telecomenzilor, pe langa tastele obisnuite pe care le are orice tastatura, scrie Seattle Post Intelligencer. Ideea le-a venit dupa ce au aflat ca utilizatorilor de PC-uri Media Center le era foarte greu sa schimbe canalele de televiziune doar cu ajutorul tastaturii.

Ei nici nu puteau sa utilizeze telecomanda TV pentru a trimite mesaje online pe messenger.

Remote Keyboard a fost creata la dimensiuni destul de mici, pentru a nu incomoda pe nimeni atunci cand se afla pe masuta de cafea din living, au afirmat oficialii Microsoft.

In plus, utilizatorii se vor putea bucura de un touch pad (suprafata care se comporta ca un mouse) incorporat in tastatura, care le va permite sa efectueze comenzi asupra Media Center-ului.

Iar daca noul echipament va fi folosit noaptea, utilizatorii nu mai sunt nevoiti sa bajbaie pe intuneric pana gasesc un anumit buton deoarece tastatura va fi luminata, scrie publicatia americana.

pe larg in Ziarul Financiar