Comisia de buget-finante a Senatului a votat miercuri un amendament prin care intreprinderile mici si mijlocii care au ca arie de activitate comertul cu bunuri materiale sa plateasca un impozit pe profit de 1,5%.

Dezbaterile la Codul Fiscal au continuat si miercuri in cadrul Comisiei buget-finate a Senatului. Membrii comisiei au dezbatut impozitarea intreprinderile mici si mijlocii, la acest capitol fiind depuse trei amendamente.

Presedintele comisiei, Varujan Vosganian, a propus ca impozitarea pe profit a IMM-urilor sa fie de 3% si respectiv de 16% pentru intreprinderile care au arie de activitate juridica.

Un alt amendament a fost propus de senatorul PRM, Gheorghe Funar, conform caruia IMM-urile ar putea fi impozitate cu 5% indiferent de categorie. Membrii Comisiei au respins insa cele doua amendamente.

Senatorul Partidului Conservator, Silvia Ciornei, a propus ca impozitarea veniturilor IMM-urilor cu profil de manufacturi sa fie de 3% iar restul sa fie impozitate cu 16%. Amendamentul lui Ciornei a trecut cu sase voturi, majoritatea membrilor comisiei fiind de acord cu acesata solutie.

Comisia de buget finate a Senatului si-a propus, miercuri, finalizarea dezbaterilor pe noul Cod Fiscal. Varujan Vosganan doreste ca maine modificarile Codului Fiscal sa intre spre dezbatere in plenul Senatului.