In perioada 5-26 mai, municipalitatea din Viena va oferi Capitalei Romaniei spatiu sa se exprime in cadrul “Sampling Bucharest”. Aceasta manifestare vine cu o oferta cultural artistica substantiala, insa nu e de dat la o parte nici faptul ca firmele din Bucuresti au ocazia sa se faca cunoscute si in Austria.

“Asa cum indica si numele - samplingul este o metoda sigura de a pune produsul direct in mainile consumatorului - evenimentul este o invitatie de a cunoaste Bucurestiul, adresata vienezilor in calitate de “consumatori” de cultura, dar si segmentului de afaceri.

Conform autoritatilor locale, acesta este un prim pas in a transforma Bucurestiul intr-o capitala mai vizibila si mai atragatoare atat pentru turisti, cat si pentru potentiali investitori.

„Bucurestiul reprezinta o provocare, deschide oportunitati uriase pentru investitii. Bucurestiul devine spectaculos. Noi stim aceste lucruri, dar ne propunem insa ca si Europa sa ne descopere si sa ne recunoasca valorile.

Vom incepe o campanie de rebrenduire a Capitalei, la Viena, unde, intre 5 si 26 mai, vom prezenta o mostra din Bucuresti: „Sampling Bucharest”, a declarat primarul general, Adriean Videanu.

Evenimentele economice se desfasoara sub deviza: “Bucuresti, metropola europeana”

Pe 15 mai, Videanu, va fi prezent in data la Forumul international de afaceri - Oportunitati de Investitii in municipiul Bucuresti (editia a II-a), care isi propune atat o prezentare generala a potentialului de afaceri din Romania, cat si dezbateri pe tema strategiei si programului de dezvoltare ale Bucurestiului.

Iar in perioada 12-16 mai, este organizata la Viena Misiunea comerciala a oamenilor de afaceri din Bucuresti, prin intermediul careia acestia vor avea ocazia sa intalneasca si sa cunoasca omologii lor vienezi si europeni.

Intre 23 si 25 mai, Primaria Municipiului Bucuresti va avea deschis un stand propriu la Targul imobiliar Real Viena, alaturi de importanti investitori privati din domeniu: Baneasa Developments, Real Time, River Invest si Trigarnit.

149 de evenimente culturale romanesti, pentru vienezi

Oferta cutural-artistica propusa de Bucuresti vienezilor include creatiile unor artisti romani de prestigiu, cu o prezenta semnificativa pe scena internationala.

Astfel vor avea loc 149 de evenimente din domeniile arta contemporana - sculptura, pictura, fotografie, filatelie, teatru - clasic, alternativ, de strada, de animatie si pentru copii, muzica - concerte de nai si orga, de jazz, blues si de muzica clasica, dans si underground.

Conform reprezentantilor Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, expunerea evenimentelor culturale va fi maxima, fiind alese locurile cele mai vizibile din oras, fie ca sunt sali sau in aer liber: galerii, expozitii, teatre, piete, strazi.