Sambata, fiecare inchisoare va avea organizata, in incinta, cate o sectie de votare. La Referendumul de pe 19 mai au drept de vot 3467 persoane private de libertate, a anuntat pentru HotNews Valentin Muntean, purtator de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

„Dintr-un total de aproximativ 34.000 de detinuti, numai 3467 au drept de vot, la referendumul de sambata”, a anuntat Valentin Muntean, purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Astfel, persoane private de libertate, de cetatenie romana, care pot participa la referendum fac parte din urmatoarele categorii: arestati preventiv si persoane private de libertate pentru care nu a intervenit o hotarare de condamnare definitiva la pedeapsa detentiunii pe viata sau a inchisorii.

De asemenea, cei pentru care care s-a dispus masura educativa a internarii intr-un centru de reeducare, care au implinit varsta de 18 ani, inclusiv cei care implinesc aceasta varsta in data de 19.05.2007, au drept de vot.

Conducerile unitatilor de penitenciare au luat legatura cu birourile electorale in scopul organizarii si desfasurarii in bune conditii a participarii la vot a persoanelor private de libertate.