Microsoft face apel impotriva UE

de Cristian Ionita     Jurnalul National
Miercuri, 9 iunie 2004, 0:00Produc`torul american de software Microsoft a f`cut apel impotriva deciziei Comisiei Europene prin care a primit o amend` de o jum`tate de miliard de euro si a fost obligat s` schimbe strategia de comercializare a sistemul de operare Windows.
„La data de 7 iunie am introdus un apel impotriva deciziei Comisiei Europene la Tribunalul European de Prim` Instant` din Luxemburg“, a anuntat Horacio Gutierrez, reprezentantul companiei.

Potrivit lui Gutierrez, „standardele juridice impuse prin decizia comisiei afecteaz` semnificativ stimulentele pentru cercetare si dezvoltare, importante pentru cresterea economic` global`“.

In hot`rarea Comisiei Europene, expus` intr-un document de 302 de pagini, reprezentantii Uniunii au explicat c` au impus aceste m`suri tocmai pentru a impulsiona concurenta.


La colt

La sfarsitul lunii martie, Uniunea European` a g`sit compania Microsoft vinovat` de inc`lcarea legilor anti-trust, aplicandu-i celebra amend` de o jum`tate de milion de euro (618 milioane de dolari).

Este cea mai mare sanctiune impus` vreodat` de Uniunea European` unei companii, iar comisarii europeni au ordonat companiei americane s` ia m`suri imediate pentru a nu-si mai strivi rivalii in domeniul productiei de software. In mai putin de 90 de zile de la anuntarea deciziei, Windows Media Player nu mai trebuie vandut o dat` cu sistemul de operare.

In mai putin de 120 de zile, Microsoft va trebui s` le furnizeze informatii complete produc`torilor de servere.


58 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version