Managementul societatilor Electrica Banat si Electrica Dobrogea, pentru privatizarea carora autoritatile au finalizat negocierile cu Enel, va fi asigurat, pana la incheierea tuturor formalitatilor, prevazuta pentru sfarsitul anului, de grupul italian.

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie si Enel au incheiat, ieri, un protocol de finalizare a negocierilor pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al celor doua societati de distributie a energiei electrice. Conform calendarului privatizarii, contractul va fi incheiat pana la sfarsitul lunii.

„Ca parte a acordului, Enel a numit deja reprezentantii proprii, care sa asigure o supraveghere a activitatii in cele doua companii. Dupa semnarea acordului de vanzare-cumparare, Enel va prelua controlul asupra managementului pana la finalizarea tranzactiei (sfarsitul anului 2004, n. red.)“, se precizeaza in comunicat.

Cele doua filiale ale Electrica deservesc aproximativ 1,4 milioane de consumatori si acopera circa 20% din totalul distributiei de energie la nivel national. Strategia de privatizare vizeaza transferul unui pachet minoritar de actiuni catre cumparator, care va dobandi o participatie majoritara in urma unei majorari de capital.

Enel, una dintre cele mai importante companii de energie la nivel mondial, a depus singura oferta finala pentru cele doua societati. Grupul italian Enel a anuntat, ieri, ca va achita 112 milioane de euro pentru preluarea Electrica Banat si Electrica Dobrogea, suma incluzand atat plata actiunilor, cat si majorarea de capital, prin care va ajunge sa detina 51% din titlurile societatilor.