O noutate este si marea desfasurare de forte a Televiziunii Romane la capitolul prezentare. Mai toate vedetele micului ecran public vor aduce ins cena concurentii si invitatii cu nume. Chiar si fetele prezentatoare ale buletinului meteo au primit rolul de gazda in cele patru zile ale festivalului.

Starurile invitate la Cerb au cerut casetele video ale celor mai importante hoteluri din Brasov si din zona, pentru a se hotari unde vor dori sa fie cazate. Deocamdata, asupra acestui subiect se pastreaza tacerea.

In urma selectiei nationale, tara noastra va fi reprezentata pe scena din Brasov de: Slang, Cristian Nistor, Razvan Crivai, Mihai Andrei Mos, Spin si Mandinga.

Ei se vor alatura altor 21 de concurenti din 17 tari: Play si Elena (Macedonia), Analia Selis (Argentina), D'Averna si Cix (Italia), Eleonor si Julie & Ludwig (Malta), Soca Girlz (Olanda), Ewert Sundja (Estonia), Kaivanto & Milana Misic (Finlanda), Karma (Croatia), Nelly (Moldova), Nina Nikolina si Silvy Nicol (Bulgaria), Alibi (Ucraina), Manuel Sanchez (Germania), Anri (Georgia), Angelica Ganea

(Canada), Madame Piano & Franco Massi (Serbia), Elinor (Israel) si Jin Haixin (China). Ei vor interpreta cate o melodie din repertoriul romanesc pus la dispozitie de organizatori, dar si o melodie din repertoriul propriu.

Juriul de specialitate al Festivalului "Cerbul de Aur" reuneste, in acest an, atat personalitati din lumea muzicala de la noi, cat si internationala: Marie Laure Brillet (Director CFI pentru Europa Centrala si de Est), Thomas Headstrom (Director ENI pentru Europa de Est), Aura Urziceanu (castigatoare a nenumarate premii nationale si internationale la concursuri de muzica usoara si jazz),

Monica Anghel (castigatoare a trofeului "Cerbul de Aur"), Joroen Depraetere (Director Evenimente Speciale EBU; Producator Eurovision pentru copii), Nuno Figueira (Director Departament Divertisment RTP - Portugalia; sef delegatie Eurovizion 2002, 2003, 2004), David Junk (Director Universal Music pentru Rusia si Europa de Est).

Lucrarile la amplasamentul scenei

si amfiteatrului sunt mult intarziate

Dincolo de a una dintre cele mai importante manifestari de gen din Europa Centrala si de Est, "Cerbul de Aur" are si partile lui controversate.

Pentru ca se desfasoara in aer liber, in centrul istoric al Brasovului, risipa de decibeli a festivalului afecteaza (deocamdata nu se stie cat de grav) cladirile de patrimoniu care marginesc Piata. Multe dintre ele necesitand grabnice restaurari. Organizatorii au promis, an de an, expertize asupra eventualelor daune, dar nu s-au tinut de cuvant.

Nici pana acum, Televiziunea Romana nu a reparat stricaciunile facute in Piata Sfatului cu ocazia montarii si demontarii scenei si amfiteatrului. Aceste lucrari transforma, timp de saptamani bune, Piata intr-un santier deschis, cu toate aspectele negative ce decurg din aceasta. Pentru actuala editie, lucrarile sunt mult intarziate.

Jumatate din scaune sunt inca asezate doar pe scandura ce acopera pavimentul si doar cealalta a fost ridicata la dimensiunile corespunzatoare.

Sunt de asteptat masuri speciale de siguranta la asamblarea amfiteatrului, care, la o editie precedenta, s-a prabusit partial. Din fericire, nu au fost victime. Toate acestea ar trebui rezolvate numai ca ele raman la stadiul de promisiuni (neonorate). Si, cu toate ca nu se vad in timpul show-ului, sunt prilej de disputa intre organizatorii din Bucuresti si localnici.