Tudor a spus ca seful sau pe linie de partid i-a interzis sa candideze la presedintia organizatiei si a sustinut un singur candidat. L-am intrebat pe Adrian Tudor cum a inceput razboiul cu colegul sau de partid si cum se vad in teritoriu schimbarile anuntate la Bucuresti.

Ce aveti sa ii reprosati lui Victor Ponta?

- Faptul ca nu da democratiei o sansa. Aceasta a fost chiar una din primele noastre discutii din timpul congresului de formare a tineretului social-democrat, cind i-am reprosat ca nu da democratiei sanse. Aceasta este prima acuza pe care vreau sa i-o aduc.

Conflictul dintre dumneavoastra si Victor Ponta este mai vechi. Cum a inceput acest razboi?

A inceput in urma cu un an, cind m-a scos din Consiliul National, printr-o decizie nestatutara. El a facut propunerea in fata Consiliului National si normal ca

s-a votat in bloc, ca la multe alte organizatii.

Cine a fost promovat in locul dumneavoastra?

In locul meu a fost numit Alexandru Mischie. A fost un soc... La vremea aceea, Nicolae Mischie era presedintele organizatiei PSD Gorj.

A fost primul conflict cu Victor Ponta?

Cu el si cu oamenii care l-au sustinut si i-au facut aceste jocuri murdare in organizatia de la Gorj.

A incercat sa va marginalizeze dupa acest scandal?

Da, a incercat sa ma marginalizeze la nivel local, in primul rind, prin discutiile pe care le-a avut cu liderii de partid de aici. Eu nu m-am simtit totusi marginalizat pentru ca mi-am vazut de treaba mea.

Cum a incercat sa va marginalizeze?

In urma cu doua saptamini, a avut loc o delegatie permanenta a partidului, iar in momentul in care s-a discutat ca actualul subprefect de Gorj, Marius Vlaicu, sa se ocupe de organizarea conferintei judetene a TSD la Gorj, m-am ridicat si am spus ca nu sint de acord cu acest lucru si sa numim pe altcineva, ca Marius Vlaicu a mai fost numit o data de Nicolae Mischie sa organizeze conferinta si a

fost partinitor in favoarea Iuliei Vina. Acum, fiind si subprefect, era normal ca va face uz si de functia pe care o detine, lucru care s-a si intimplat.

Victor Ponta a spus atunci ca ar fi bine sa nu candidez si s-a uitat catre actualul presedinte al PSD Gorj, Florin Circiumaru, spunindu-i ca, “daca lucrurile nu ies asa cum trebuie, o sa fac apel la dumneavoastra ca sa desfiintam organizatia de la Gorj”.

Cu Nicolae Mischie ati avut vreun conflict dupa cel cu Victor Ponta, in urma cu an, cind ati fost inlocuit cu fiul acestuia?

A fost atunci un conflict si cu presedintele la momentul acela, Nicolae Mischie. Eu am facut o contestatie privind excluderea mea din Consiliul National. Nicolae Mischie mi-a cerut sa nu dau curs respectivei contestatii, ca daca i se intimpla ceva copilului lui, lucrurile vor degenera. Ulterior, Mischie mi-a recomandat in mai multe rinduri sa nu candidez.

Le spune colegilor din partid ca eu le dau peste cap anumite planuri.

Care este situatia pe ansamblu a PSD? Partidul se afla intr-o criza?

Intr-adevar exista oameni care au intrat in partid si au penetrat structurile mult prea usor. Parerea mea este ca PSD nu e in criza. Cred ca partidul se afla intr-o reconstructie, intr-o reforma. Era normal. Votul de la alegerile locale a fost un examen, am vazut in ce directie se indreapta electoratul si normal ca partidul trebuie reformat.

Reforma nu a ajuns insa pina la toti baronii partidului care mai sint in functii.

Nu pot sa fac comentarii. Nu i-am cunoscut niciodata pe Marian Oprisan sau pe altii.

Revenirea lui Iliescu in PSD va tulbura apele?

Este un lucru pe care il asteptam de patru ani.

Presedintele Iliescu va face schimbari in PSD?

Cred ca acest congres din august va fi un moment foarte important in istoria social-democratiei din Romania pentru ca, dupa Revolutie, se pare ca vom vota cu adevarat democratic vicepresedintii, in sensul ca se vor restructura foarte multe posturi, vor fi mai multe candidaturi si totul va ramine la decizia delegatiilor din judet, lucru care mi se pare corect.