Doris Schröder-Kopf mai are o fata, Klara, de 13 ani. Dar Schröder, aflat la a patra casatorie, nu avea, pana la 60 de ani, un copil al sau. Guvernul german a refuzat sa confirme sau sa infirme, in primul moment, stirea difuzata de ziarul "Bild" despre adoptarea micutei rusoaice.

Adoptia s-a facut intr-un secret atat de perfect, incat pana si garda de corp a lui Schröder, ofiter al politiei criminale, a aflat abia la checkin-ul de pe aeroportul din Sankt Petersburg ca familia lui Schröder numara patru persoane. Pentru facilitarea procedurii de adoptie, mai scrie ziarul, cancelarul german a avut nevoie de sprijinul presedintelui rus Vladimir Putin, originar din oras.

Sa fi fost puse la punct detaliile anul trecut, cand Schröder si-a sarbatorit la Hanovra implinirea a 60 de ani, inconjurat inclusiv de Putin? Oricum, Victoria a devenit atractia localnicilor din cartierul linistit din nordul Hanovrei, unde locuieste cancelarul.

Doris Schröder-Kopf a scris mai multe carti de succes pentru copii ("Bild" citeaza titlul "Cancelarul locuieste in piscina") si a desfasurat o activitate intensa pentru ajutorarea copiilor din Europa de Est, facand printre altele donatii unei clinici de copii din capitala albaneza Tirana.

Nu este nici un secret ca de la ea a venit ideea adoptiei unui copil, dar si cancelarul s-a lasat convins repede, conchide "Bild".