Medalia de argint i-a revenit americancei Lauryn Williams - 10 sec. 96/100, iar cea de bronz, jamaicanei Veronica Campbell - 10 sec. 97/100. Bulgaroaica Ivet Lalova (20 ani), detinatoarea celei mai bune performante in acest sezon - 10 sec. 77/100 -, s-a clasat a patra, iar campioana SUA, LaTasha Colander, a ocupat ultimul loc, al 8-lea.

In ce o priveste pe campioana Frantei, Christine Arron, aceasta a fost eliminata in semifinale, ca si americanca Gail Devers, dubla campioana olimpica.

Suedeza Carolina Kluft, campioana olimpica

Atleta suedeza Carolina Kluft a devenit, la Atena, campioana olimpica la heptatlon, cu un total de 6.952 puncte, intrand in posesia medaliei de aur. Medaliile de argint si bronz au revenit lituaniencei Austra Skujyte (6.435), respectiv britanicei Kelly Sotherton (6.424).

Kluft (21 ani) ii succede in palmares britanicei Denise Lewis, care a abandonat competitia dupa proba de lungime, a 5-a din cele 7 aflate in programul din cele doua zile. Kluft isi adauga astfel aurul olimpic in palmaresul deja foarte bogat, cu un titlu mondial la juniori si titlurile european si mondial la seniori, acesta din urma castigat anul trecut la Paris, unde a incheiat concursul cu 7.

001 puncte, la doar 6 puncte de recordul european.