Orange anunta disponibilitatea comerciala a serviciului Talk Now, un serviciu avansat de tip Push-to-Talk.

In ultimele noua luni, Orange a oferit serviciul Talk Now spre testare clientilor din intreaga Europa pentru dezvoltarea si perfectionarea serviciului comercial, oferind in acest fel o noua modalitate de comunicare instanta pe langa serviciile existente de voce si mesaje.

Acest serviciu permite o comunicare rapida unu-la-unu sau de grup prezentand si un mare avantaj: iconul de "disponibilitate", astfel incat clientii pot vedea in orice moment disponibilitatea interlocutorilor. De asemenea, clientii pot crea liste de grup care vor fi folosite pentru initierea instant a apelurilor de tip conferinta cu pana la 10 participanti in acelasi timp.

Talk Now poate fi comutat si pe mod silentios, astfel incat persoanele din apropiere sa nu fie deranjate. De astazi serviciul este disponibil pentru clientii corporate din UK, urmand ca pana la finele anului sa fie disponibil si pentru companiile mici si mijlocii si pentru clientii persoane fizice din Marea Britanie.

Talk Now va fi lansat anul acesta si in Orange Franta, apoi in Elvetia, Caraibe, Romania, Slovacia, Olanda, Republica Dominicana, Belgia (Mobistar) si Iordania (Mobilecom).

Orange a numit Alcatel, LG, PalmOne si Sagem ca fiind primii producatori din catalogul sau pan-european de terminale Talk Now. Serviciul va avea o interfata comuna indiferent de tipul de terminal utilizat. In Marea Britanie, serviciul va fi disponibil pentru inceput pe Treo 600.

Peste 400 de oameni de afaceri francezi au probat serviciul Talk Now. Mai mult de jumatate dintre acestia considera ca firmele vor decide sa subscrie noului serviciu. In opinia acestora caracteristicile cele mai avantajoase ale aplicatiei includ abilitatea de a apela grupuri, flexibilitatea in schimbarea listelor de grup, viteza si eficienta comunicarii si calitatea apelurilor de voce.

Printre caracteristicile solicitate de oamenii de afaceri care nu se regasesc deocamdata in aplicatie ar fi necesitatea crearii unui buton dedicat, pentru acces rapid Talk Now si o gama mai larga de terminale. Orange va raspunde acestor cereri in gama Talk Now ce va fi lansata in 2004/2005.

Detaliile specifice ale ofertei Talk Now in Franta si pe alte piete Orange vor fi disponibile la lansarea serviciului in fiecare tara.