Logitech, liderul mondial in productia de mouse-uri, a anuntat lansarea primului mouse cu laser din lume - Logitech MX 1000 Cordless. Combinand laserul cu un mecanism puternic de procesare si tehnologie wireless, acest mouse stabileste o noua performanta din punctul de vedere al nivelului de raspuns si al acuratetei.

"Am inlocuit lumina rosie a mouse-ului optic cu un laser invizibil care va schimba aceasta industrie, a declarat David Henry prim-vicepresedinte al Logitech. Mouse-ul optic actual este demodat in fata tehnologiei laser."

Raza laser este capabila sa acopere o suprafata mult mai mare decat LED-ul mouse-ului optic actual, iar testele facute au demonstrat ca noul produs este de 20 de ori mai sensibil la detalii decat mouse-ul optic cu LED. Astfel, mouse-ul poate functiona chiar pe suprafete lucioase sau pe suprafete lemnoase texturate.

Raza laser de la mouse este aproape invizibila ochiului uman si lipsita de pericole. Este emanata printr-un inel lucios din argint aflat la baza care lumineaza suprafata de sub mouse si este reflectata inapoi prin acelasi inel catre un senzor care capteaza toate detaliile suprafetei si care este capabil sa captureze 5.8 megapixeli de detalii in fiecare secunda.

"Laserele sunt faza naturala in evolutia mouse-urilor optice, avand in vedere ca lumina laser mareste textura suprafetelor, invizibila pentru mouse-urile cu LED - spune Martin Reynolds vicepresedintele firmei de cercetare Gartner. Aceasta este fizica aplicata si va deveni una dintre aplicatiile majore ale laserelor in viitor".

Noul produs va fi disponibil spre vanzare incepand cu aceasta luna la un pret sugerat de circa 80 euro.