Liderii organizatiilor teritoriale ale umanistilor din judetul Prahova au hotarat, ieri, sa paraseasca partidul condus de Dan Voiculescu. In favoarea acestei decizii s-au exprimat trei sferturi dintre liderii teritoriali, dupa cum ne-a declarat Florin Anghel, presedintele organizatiei PUR Prahova. "I-am consultat pe toti sefii de organizatii ca sa vedem ce vom face in continuare.

Marea majoritate este de parere ca trebuie sa plecam din partid. Sunt sanse foarte mici sa ramanem si sa acceptam colaborarea cu PSD", a mai spus Florin Anghel, care este si presedintele Consiliului Judetean Prahova. Cel mai probabil, umanistii prahoveni se vor indrepta catre liberali, dar exista si varianta inscrierii in PD sau ca organizatia sa actioneze ca o formatiune independenta.

Florin Anghel a fost unul dintre cei care au pledat duminica pentru ca PUR sa mearga pe liste proprii la alegerile din toamna. In acelasi sens s-au pronuntat si alti lideri ai umanistilor, intre care primarul Bacaului, Romeo Stavarache.

Acesta din urma a declarat, la randul sau, ca nu va sustine in alegeri listele PSD si a parasit in lacrimi sedinta de partid in care PUR a fost aruncat in bratele PSD. Consiliul National PUR a decis duminica trecuta, la Bucuresti, sa se alieze cu PSD la viitoarele alegeri.

Decizia a provocat dezamagire si chiar revolta in cele mai puternice filiale ale partidului, mai ales dupa ce candidatii acestora la locale au castigat demascand coruptia si abuzurile baronilor PSD din Bacau si Prahova. Acum, ei sunt fortati de interesele politicianiste ale liderului PUR, Dan Voiculescu, sa se alieze cu cei pe care i-au dat in vileag in campania din vara.