Magistratii de la Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti au dispus ieri reincarcerarea liderului spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru. Mandatul de arestare - emis in lipsa, intrucat Bivolaru a disparut de la domiciliu - priveste acuzatia de relatii sexuale cu o minora.

Din informatiile detinute de Ziua rezulta ca ecuatia reincatusarii profesorului "Grig" o readuce in prim-plan pe aceeasi Madalina Dumitru, pentru care liderul MISA a primit si primul mandat de arestare.

Instanta a respins cererea initiala a procurorilor Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti de a-l aresta pe Bivolaru pentru tentativa de trecere frauduloasa a frontierei, dar a acceptat in schimb sa-i semneze mandatul - pentru o perioada de 26 de zile - in baza prevederilor din Codul Penal care sanctioneaza actele de perversiune sexuala savarsite asupra unui minor.

Concret, articolul 198 C.P. (alineatele 2 si 3) stipuleaza, printre altele, o pedeapsa cu inchisoarea de la unu la cinci ani pentru raportul sexual cu un minor cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani, in cazul in care autorul este tutore, supraveghetor sau profesor si se foloseste de calitatea sa.

Asul din maneca anchetatorilor

Potrivit unor surse judiciare, printre probele pe care procurori si-au intemeiat acuzatiile la adresa lui Gregorian Bivolaru se numara si inregistrari ale unor convorbiri telefonice dintre invinuit si Madalina Dumitru, datand din 2002 si 2003.

Referitor la aceste inregistrari, vicepresedintele Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut, Claudiu Trandafir, considera ca ele ar fi fost efectuate cu incalcarea legii. "La dosar exista procese verbale din 2002 care contin stenogramele unor discutii dintre Madalina Dumitru si prietena ei Miruna. In acel moment, ca si acum de altfel, Madalina nu avea nici o legatura cu acest caz.

Or, reiese de aici ca interceptarile au fost realizate ilegal, iar mandatele au fost semnate retroactiv, ceea ce este si mai grav", ne-a declarat Claudiu Trandafir.

In emiterea celui de-al doilea mandat pe numele lui Bivolaru a cantarit decisiv - fara indoiala - si faptul ca yoghinul s-a sustras ieri dimineata de la sedinta de judecata in care Parchetul a revenit cu solicitarea de rearestare.

In plus, Bivolaru nu a raspuns prezent nici citatiei emise de Parchet, unde ar fi trebuit sa fie insotit de aparatorii sai pentru a se incheia anumite acte de procedura pe marginea dosarului "MISA".

In sensul punerii in balanta de catre instanta a atitudinii lui Bivolaru, trebuie subliniat faptul ca in sedinta de ieri in care s-a luat masura rearestarii lui, acelasi judecator a hotarat ca vamesul Farcas Ferencz Szons - co-inculpat, retinut la frontiera, impreuna cu profesorul "Grig" si prezent ieri in fata instantei - sa ramana in libertate.

Pe urmele "profesorului Grig"

Asa cum am aratat si mai sus, Gregorian Bivolaru a absentat ieri de la apelul instantei, care urma sa puna in discutie necesitatea reincarcerarii lui Bivolaru. Pe numele lui exista si un mandat de aducere de catre politisti. Acestia au declarat insa magistratilor de la Sectorul 5 ca l-au cautat la domiciliu, dar ca nu a fost de gasit in preziua procesului.

In plus, procurorul de sedinta a aratat ca Bivolaru fusese citat pentru ieri dimineata si la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, insa n-a dat curs nici acestei invitatii.

Reporterii nostri au refacut "filmul" sfarsitului saptamanii trecute si au aflat astfel ca Bivolaru s-a intalnit joi cu ceilalti lideri MISA si au vorbit despre plangerea pe care yoghinul o va adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului impotriva statului roman.

De duminica insa, nimeni n-a mai stiut nimic de el. Anumite informatii arata ca "profesorul Grig" a parasit deja Romania, anticipand faptul ca se va decide retrimiterea lui in spatele gratiilor. Avocatul Dan Apostol care-i reprezinta interesele yoghinului ne-a marturisit: "Nu stiu sa fi plecat din tara.

In calitatea mea de avocat nu ma intereseaza unde se afla clientul meu, ci doar sa pregatesc apararea cat mai bine". Referitor la aparare, av. Dan Apostol ne-a anuntat ca va ataca masura arestarii cu recurs la Tribunalul Bucuresti, termenul fixat de instanta pentru acest demers fiind de 24 de ore.

Pe de alta parte, un alt aparator de-al lui "guru", Radu Ionescu, ne-a confirmat faptul ca, saptamana trecuta, Bivolaru nu parasise inca Romania: "Nu cunosc unde este acum, insa in urma cu trei-patru zile era in Bucuresti".

Asupra locului in care se ascunde Bivolaru, avocatul Dumitru Niturad a declarat ca yoghinul se va preda dupa epuizarea cailor de atac al deciziei de arestare.

"Domnul Gregorian Bivolaru este in tara, dar nu a venit la proces pentru ca se teme pentru viata sa, in conditiile in care a primit mai multe amenintari cu moartea", a tinut sa precizeze avocatul, fara sa indice cine ar fi transmis aceste amenintari.

"Guru" promite dezvaluiri socante dupa alegerile locale

Vicepresedintele MISA, Claudiu Trandafir, a adaugat: "In urma cu ceva timp, Gregorian a fost vizitat de doua persoane care i-au dat un ultimatum, spunandu-i ca daca nu se potoleste vor avea grija de el si ca asa va mai face declaratii incendiare doar prin intermediul spiritismului.

Acum nu va pot dezvalui mai multe, dar va garantez ca dupa alegerile locale vom prezenta opiniei publice anumite documente senzationale care vor face lumina in acest caz. Ele vor arata negru pe alb de cine a fost comandata ancheta impotriva lui Gregorian Bivolaru".

Dupa ce a emis mandatul pe numele profesorului de yoga, instanta Sectorului 5 a inaintat o adresa catre organele de politie prin care solicita sa-l localizeze pe Gregorian Bivolaru, pentru a pune in aplicare masura arestarii preventive.

Aseara, inainte de inchiderea editiei, surse din Politie ne-au dezvaluit ca s-au constituit echipe de urmarire pentru a-l retine pe "Guru".