Emisarul cecen Ahmed Zakaiev i-a cerut, ieri, presedintelui rus Vladimir Putin sa inceapa negocierile de pace cu Cecenia, in caz contrar fiind posibile noi atrocitati de tipul luarii de ostatici de la Beslan, informeaza publicatia "Financial Times".

Ahmed Zakaiev, reprezentantul fostului presedinte cecen Aslan Mashadov, a cerut comunitatii internationale sa exercite presiuni asupra Moscovei, astfel incat oficialii rusi sa faca demersuri pentru identificarea unei solutii politice a conflictului din Cecenia. "Politica lui Vladimir Putin nu a determinat stabilizarea Ceceniei, ci a agravat situatia.

Daca presedintele Putin continua sa aplice aceeasi politica, in zona Caucazului crizele se vor radicaliza si ma tem ca evenimentele similare cu cele de la Beslan vor fi inevitabile", a precizat Zakaiev. Totodata, emisarul cecen a condamnat masacrul de la Beslan, mentionand ca nu poate exista "nici o justificare pentru terorism".

Cu toate acestea, este putin probabil ca apelul lansat de Zakaiev sa determine o reactie pozitiva a Moscovei, care a refuzat, in repetate randuri, sa negocieze cu liderii separatisti ceceni, inclusiv cu Mashadov, subliniind faptul ca acestia sunt teroristi.