O carte despre familia Bush, in care se afirma ca actualul presedinte american ar fi consumat cocaina la Camp David, pe vremea cand tatal sau conducea tara, a provocat un scandal in Statele Unite, unde se vinde ca painea calda. La numai cateva ore de la punerea sa in vanzare, "The Family", scrisa de controversata Kitty Kelley, a urcat pe primul loc in topul vanzarilor.

Cartea de peste 700 de pagini, publicata la mai putin de 50 de zile inainte de alegerile prezidentiale, este "povestea a doua familii", a declarat Kelley cotidianului "USA Today". "Exista imaginea publica si realitatea privata", adauga Kelley, in varsta de 62 de ani, autoare a mai multor biografii controversate.

Printre acestea se numara biografia lui Nancy Reagan, in care Kelley afirma ca fosta Prima-Doamna a Americii era dependenta de marijuana si a avut o aventura cu Frank Sinatra. "The Family" construieste un portret odios al dinastiei Bush, acuzand membri din trei generatii ca si-au folosit reteaua de influenta pentru a-si aduna averea.

Cartea il descrie pe bunicul actualului presedinte, Prescott Bush, drept un personaj venal, insinueaza ca fostul sef de stat, George Bush, a avut o relatie cu o colaboratoare si citeaza surse care o descriu pe sotia actualului presedinte, Laura Bush, drept dealer de marijuana, ocazional, in timpul facultatii.

Pasajul despre care se vorbeste cel mai mult ramane insa acela in care se afirma ca George W. Bush ar fi consumat cocaina impreuna cu unul din fratii sai, la resedinta Camp David, in timpul mandatelor tatalui sau. Cartea a suscitat o reactie foarte violenta la Casa Alba, care sustine ca scriitoarea aduce acuzatii atat de mincinoase si josnice incat si tabloidele ar fi dezgustate.

"Data publicarii, aleasa din motive politice, lipsa surselor credibile si numeroasele antecedente ale autoarei, obisnuita cu acuzatiile false la adresa unor americani celebri (...), ar trebui sa convinga americanii si presa de calitate sa trimita aceasta carte acolo unde ii e locul: la gunoi", a declarat Casa Alba, intr-un comunicat dat publicitatii marti.

Autoarea se apara spunand ca a intervievat 988 de persoane pentru scrierea acestei carti. in campania din 2000, George W. Bush a refuzat sa raspunda la intrebarile legate de droguri. El a recunoscut ca a avut probleme cu alcoolul in tinerete, dar a declarat ca nu mai bea din 1986.

Putini membri ai familiei Bush scapa de dezvaluirile si aprecierile lui Kelley, care o descrie pe Barbara Bush, mama actualului presedinte, ca fiind o femeie agresiva, care se ascunde in spatele imaginii de bunicuta.