Actionarii Orange au numit un nou presedinte al companiei, in timp ce actionarii Connex se pregateau sa faca schimb de actiuni intre ei.

CONNEX. Potrivit site-ului Canada.com, fondul de investitii olandez ROMGSM Holdings a anuntat ca a achizitionat 15,6% din compania canadiana Telesystem International Wireless (TIW), cedand in schimb actiuni la MobiFon, operatorul retelei de telefonie mobila Connex. MobiFon este cea mai mare companie inclusa in grupul TIW, pe locul doi situandu-se Cesky Mobil.

In luna mai 2004, participatia TIW la MobiFon a crescut la 79%.

ORANGE. Marti, actionarii Orange Romania l-au numit pe britanicul Richard Moat in functia de presedinte-director general al operatorului de telefonie mobila, acesta inlocuindu-l pe Bernard Moscheni, viitorul sef al companiei belgiene Mobistar.

Pana de curand, Moat a fost presedintele filialei Orange din Danemarca, functie pe care a preluat-o in octombrie 2002, dupa plecarea de la Orange Thailanda, unde a ocupat aceeasi pozitie.

Moscheni a condus Orange Romania in ultimii patru ani, iar din octombrie il va inlocui pe actualul presedinte al operatorului belgian de telefonie mobila Mobistar: Bernard Ghillebaert.

Anterior sosirii in Romania, Moscheni a detinut, timp de doi ani si jumatate, functia de director financiar din partea France Telecom in cadrul companiei de telefonie Telemex din Mexic.

El a fost numit in 1997 director financiar, juridic si administrativ al companiei MobilRom, iar din 2000 a preluat functia de CEO.