PUR si Dan Voiculescu sint pusi in situatia de a spune adio mai multor colaboratori si apropiati din cauza aliantei cu PSD. Dupa exodul din filialele Prahova, Buzau, sau Salaj, din partidul lui Voiculescu au inceput sa plece si oamenii de la centru. Consilierul Dorin Tudoran si generalul in rezerva Ion Pitulescu s-au despartit ieri de PUR, ambii invocind ca motiv alianta cu PSD.

In plus, fosta candidata la Cotroceni Lia Roberts s-a intors si ea impotriva lui Voiculescu, dupa ce la un moment dat se punea problema sa fie sustinuta in campania electorala de PUR.

Partidul Umanist Roman si fostul disident Dorin Tudoran au anuntat ieri, de comun acord, rezilierea contractului de consultanta.

Partidul lui Dan Voiculescu a explicat sumar intr-un comunicat ca decizia a fost luata “avind in vedere hotarirea Congresului de formare a Uniunii Nationale PSD+PUR, precum si necesitatea stabilirii unei strategii comune celor doua formatiuni membre ale Uniunii, pentru abordarea alegerilor din toamna”.

Fost disident politic al regimului comunist, Dorin Tudoran a devenit consilierul de campanie electorala al PUR in luna august a acestui an, dupa ce formatiunea a renuntat la serviciile lui Dick Morris. Dorin Tudoran spunea atunci ca se alatura PUR intrucit acest partid “acorda atentie clasei de mijloc”, dar, in plus, are si o motivatie sentimentala.

Prezent la conferinta de presa in care si-a anuntat colaborarea cu PUR, Tudoran si-a amintit ca a copilarit cu Dan Voiculescu si ca au jucat impreuna hochei. La rindul sau, Voiculescu a spus ca are nevoie de experienta lui Dorin Tudoran.

“E nevoie de o minte limpede care sa gindeasca obiectiv si care sa avertizeze in cazul in care intervine o ruptura de realitate”, explica Dan Voiculescu colaborarea cu Tudoran. La scurt timp dupa cooptarea fostului disident in rindul consilierilor PUR, presedintele partidului a incercat o miscare spectaculoasa menita sa stearga acuzatiile privind colaborarea lui cu Securitatea.

“Nu sint de acord cu Uniunea PSD+PUR”

Fost sef al IGP (1995-1997), generalul in rezerva Ion Pitulescu (foto) a iesit ieri din PUR. Imediat dupa consfintirea Uniunii PSD+PUR, acesta a demisionat din postul de sef al Departamentului Anticoruptie al Partidului Umanist. “Nu sint de acord cu Uniunea PSD+PUR. Am luptat o viata impotriva coruptiei din Romania.

In campania electorala eu le-am spus oamenilor niste lucruri despre baronii PSD, iar acum sa fac alianta cu ei?”, a declarat Pitulescu, care a mentionat ca va ramine consilier judetean independent. El a respins ideea ca ar fi fost “in carti” pentru functia de prefect de Hunedoara, ramasa inca neocupata dupa demisia lui Aurelian Serafinceanu.