Primul "Zvon de Suedia" il veti auzi pe 2 octombrie, cand va debuta acest festival dedicat culturii contemporane suedeze: muzica, dans, teatru, arte vizuale. Capitala va fi gazda acestor manifestari ce vor dura doua saptamani.

Cand spunem Suedia, ne fuge gandul mai intai la formatia Abba sau la "Calatoriile lui Nils Holgersson prin Suedia", carte semnata de Selma Lagerloff. Dar ce mai au in comun muzica anilor ‘70-'80 sau basmele copilariei noastre cu manifestarile culturale contemporane? "Zvon de Suedia" este un eveniment care ne va aduce mai aproape de creatiile suedeze din zilele noastre.

Trebuie admirat faptul ca va fi un festival in toata regula - dureaza doua saptamani, nu doar cateva zile, cum se poarta pe la noi! Vor participa artisti din diferite zone de interes. Atrag atentia membrii Companiei de dans MovesPerMinute pe care ii veti putea urmari pe 3 octombrie, ora 19, la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu, si pe 4 octombrie, ora 10, la Sala ArCuB.

MovesPerMinute este un grup de dans infiintat acum sapte ani, din care fac parte opt dansatori si un DJ. Toti au avut de-a face cu hip-hop-ul si sunt considerati a fi printre cei mai buni dansatori de breakdance, street dance sau alte stiluri apropiate. Doua dintre spectacolele trupei, "Jocuri ale mintii" si "Spectacolul 4" au fost apreciate in toata Scandinavia.

In ultimii doi ani, cei de la MovesPerMinute au sustinut peste 150 de spectacole.

Manifestarile "Zvon de Suedia" inseamna insa si teatru, concerte sau chiar work-shop-uri pentru publicul specializat. Toate acestea se vor desfasura in locatii precum Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon, Teatrul Act, New Gallery, Laptaria lui Enache. Programul detaliat il veti gasi pe site-ul www.zvondesuedia.ro