Adaptoarele dau probleme de cap marilor producatori de calculatoare. Dupa IBM si cei de la Dell au anuntat retragerea de piata a unui numar impresionant de unitati: 1.000.000.

Conform site-ului TechWeb, dispozitivele respective se supraincalzesc, existand riscul de incendiu sau electrocutare. Adaptoarele erau facute de Delta Electronics (Taiwan), regasindu-se pe notebook model Inspiron Latitude si Precision, vandute in perioada septembrie 1998 – februarie 2002.

Pentru cei interesati, compania furnizeaza la adresa delladapterprogram.com toate detaliile privind aceasta problema, clientii doritori putand sa-si inlocuiasca in mod gratuit adaptorul. Pe de alta parte, BBC on-line sustine ca Dell va fi nevoita sa retraga de pe piata un total 4.000.000 de adaptoare.

La inceputul lui septembrie, IBM anunta retragerea de pe piata, din aceleasi motive, a peste 500.000 de adaptoare AC livrate cu modelele de notebook IBM ThinkPad i, ThinkPad 390 si 240. Laptopurile respective fusesera vandute in perioada ianuarie 1999 – august 2000. Ca si in cazul Dell, dispozitivele erau fabricate de compania Delta Electronics din Taipei (Taiwan).