Lumea Internet-ului si cea IT&C sunt tot mai pasionante. Intr-atat incat sa-i determine pe unii parinti sa aleaga nume pentru copiii lor, tocmai din aceste domenii. Spre norocul copiilor, legislatia difera de la tara la tara.

ALEXANDRU RADESCU

Imaginati-va o zi de scoala, o banala ora de clasa, sa zicem matematica. Doamna profesoara deschide catalogul si spune urmatoarele: "Sa treaca la tabla Versiunea 2.0". Nu este vorba de prima clasa de roboti si nici nu este vreun banc "pe limba" specialistilor IT.

Face parte din peisajul american, pe undeva prin statul Michigan, acolo unde cuplul Jon Blake si Jamie Cusack si-a botezat copilul Jon Blake Cusack Version 2.0. Acum, in toamna, Versiunea 2.0 are cateva luni si se pare ca, daca va fi si el pasionat de IT, nu va mai avea nevoie de un pseudonim atunci cand va mai mai intra pe vreun forum.

NU ";@"! Spre nefericirea multor filozofi, nu toti oamenii sunt egali in drepturi. Nici macar in libertatea de a alege numele copiilor. Dupa cum scrie The Register, unui chinez i-a fost refuzata dorinta de a-si boteza copilul ";@".

Replica oficiala venita din partea autoritatilor a fost urmatoarea: "Nu poate fi tradus in Mandarin" (dialectul chinez vorbit in Beijing si adoptat ca limba oficiala in China).

OMONIME CU BUCLUC. Incurcaturile legate de diverse denumiri si lumea IT, Internet nu se opresc aici.

Ultima victima este chiar o foarte serioasa institutie britanica "Horniman Museum", specializata pe multiculturalitate, istorie naturala.

Dupa cum a precizat conducerea muzeului mentionat, sute de mesaje e-mail sunt returnate institutiei, din cauza "barajelor" anti-pornografie de pe diverse servere (newsshoper.co.uk)

In clipa in care apare adresa "Horniman" (in engleza "horny" = excitat) filtrele software utilizate de unii furnizori de Internet il receptioneaza ca venind din partea unui "expeditor" de spam sau ca o "invitatie" catre un site pentru adulti.