Ultima versiune a virusului MyDoom cuprinde mesaje adresate producatorilor de programe antivirus, dar si rivalilor, autorii virusului Netsky. Conform lui Mikko Hypponen, directorul diviziei cercetare antivirus de la F-Secure, in MyDoomAE se afla un text prin care sunt amenintate cu un atac informatic atat F-Secure, cat si Symantec, Trend Micro sau McAfee.

"Ramane de vazut ce vor sa spuna prin aceasta amenintare cu un atac. Ar putea fi «denial-of-service». Am mai fost tinta unui asemenea atac, dar nu recent", a declarat Hypponen, citat de Zdnet.com.

RIVAL ARESTAT. In ceea ce priveste mesajul pentru creatorii lui Netsky, se face referire la Sven Jaschan, cel care a fost arestat ca fiind si creatorul viermelui Sasser. "Intrucat Sven a fost arestat, el nu mai este un jucator in razboiul virusilor. Si prin aceste mesaje MyDoom a vrut sa sublinieze faptul ca au castigat razboiul", a interpretat Hypponen textele inserate in codul virusului.

Pentru finlandezii de la F-Secure, faptul ca scriitorii de virusi isi continua treaba in ciuda "vanatorilor" care-i pandesc este subiect de mirare:

"Raman siderat sa observ cum creatorii de virusi merg mai departe desi stiu ca pe capul lor exista o recompensa de 250.000 de dolari pentru orice informatie care ar duce la capturarea lor", mai spune Mikko Hypponen, directorul diviziei cercetare anti-virus de la F-Secure, una dintre companiile vizate de urmatoarele variante MyDooM.