Pe timpul noptii si in week-end, consumatorii casnici au dreptul la tarife mai mici cu 20% la energia electrica. Cum instalarea de contoare adecvate acestui tip de tarif este gratuita, mai multi consumatori au depus cereri la Electrica incepand cu data de 1 octombrie. "Cei care se grabesc si solicita acest tarif vor beneficia de contoare care nu trebuie platite.

Societatea mai dispune de o serie de astfel de contoare, dupa care se vor monta contoare electronice, contra cost", ne-au declarat surse autorizate din cadrul Electrica. Desi reprezentantii societatii sustin ca acest tarif este functional de mai mult timp, insa consumatorii nu s-au grabit sa-l solicite, unii functionari ai Electrica nu cunosc tariful diferentiat zi/noapte si in week-end.

Carmen Suciu din localitatea Reghin, jud. Mures, ne-a scris, la redactie, ca a intrebat la casieria Electrica din Reghin care este procedura pentru a obtine un contor adecvat pentru tariful zi/noapte si in week-end, iar raspunsul functionarei a fost :"Nu se stie nimic. Nu s-a primit nici o hartie de la centru referitoare la aceste contoare".

In schimb, unii functionari de la casieriile Electrica considera ca "nu multa lume isi va pune un astfel de contor pentru ca va costa foarte mult". Motiv pentru care cetatenii care vin si se intereseaza la ghiseu renunta din start la un tarif care este avantajos pentru ei.

"Acest tarif nu inlocuieste tariful social, dar este la fel de avantajos ca acesta", dupa cum declara reprezentantii Electrica. Pentru cei care inregistreaza consumuri mari, de peste 200 KWh/luna, si nu numai pentru ei, acest tip de tarif este foarte avantajos.

Politica Ministerului Economiei si Comertului este de crestere a consumului de energie electrica, motiv pentru care reprezentantii Electrica promoveaza acest tarif in randul consumatorilor. Prin urmare, toti consumatorii casnici, indiferent de cat consuma, se pot adresa Electrica si sa solicite tariful diferentiat zi/noapte si in week-end la energia electrica.