Nici nu s-a terminat ancheta cu privire la atacul informatic asupra prestigioasei Universitati americane Berkeley, caci o alta institutie de invatamant a anuntat faptul ca a fost vizata de hackeri: Purdue University. Dupa cum se arata intr-un material NBC, oficialii Universitatii au declarat ca toate cele 38.

000 de computere care formau reteaua din campusul West Lafayette au fost accesate in mod ilegal.

VULNERABIL. Si banci, si universitati, totul poate fi hacuit

Acest atac vine la putin timp dupa ce FBI a declansat o ancheta la Berkeley University, unde aproximativ 1,5 milioane de date din baza "Social Security Numbers" fusesera accesate in urma unui atac al hackerilor. Toate acele informatii fusesera stranse de catre cercetatorii universitatii pentru anumite studii sociale.

Dupa cum au declarat pentru NBC oficiali de la Berkeley, datele contineau nume, adrese, numere de telefon, zile de nastere. Problema este ca informatiile fusesera obtinute de la autoritatile californiene, dar fara consimtamantul cetatenilor. Se pare ca atacul a avut loc la sfarsitul lui august, dar oficialii universitatii nu au instiintat statul decat la inceputul lui octombrie.