Magistratii Tribunalului Bucuresti l-au condamnat ieri la inchisoare pe viata pe cetateanul romano-german Klaus Ingo Opris, acuzat de uciderea sotiei unui vames elvetian. La aflarea pedepsei, Ingo Opris a izbucnit in lacrimi. “Nu am omorit pe nimeni!”, a strigat el la iesirea din sala de judecata, escortat de mascati.

Potrivit rechizitoriului, pe 3 decembrie 2002, Ingo Opris, sibian cu domiciliul in strainatate, si cetateanul rus Alexei Bakaev au omorit-o pe Flavia Bertozzi, sotia vamesului elvetian Andrea Bertozzi. Fapta a fost comisa in apartamentul acesteia, in localitatea Ponte Capriasco din Elvetia.

Potrivit anchetatorilor, Ingo Opris ar fi vrut astfel sa se razbune pe vamesul care l-ar fi lovit in urma cu un an, la trecerea frontierei din Italia spre Elvetia. In declaratii, Opris a afirmat ca el doar a legat-o pe sotia vamesului, care ar fi fost ucisa de Alexei Bakaev, pe care l-ar fi angajat in acest sens. Alexei Bakaev, in prezent liber, este dat in urmarire internationala.

Avocatul lui Opris a declarat, dupa ce s-a citit sentinta, ca va face apel la instanta de judecata superioara. El a spus ca, prin aceasta sentinta, justitia romana arata ca se afla sub “obedienta fata de Occident”. “Este o pedeapsa extraordinar de mare. Nu el a savirsit omorul, ci Bakaev, care acum se plimba liber.

Ingo Opris trebuia condamnat doar pentru lipsire de libertate”, a precizat avocatul Calin Farcasiu.