Microsoft Romania a semnat un contract in valoare de 25,45 miliarde lei cu Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), pentru realizarea de produse software destinate dezvoltarii solutiei e-guvernare.

Acordul incheiat cu Microsoft Romania la jumatatea lunii octombrie prevede ca aplicatiile sa fie livrate in termen de trei luni de la data intrarii sale in vigoare.

De asemenea, IGCTI a mai semnat un contract cu firma Total Technologies pentru instalarea si configurarea de produse software in vederea implementarii unui Sistem Integrat de Management al Formularelor Electronice, a carui valoare se ridica la 3,6 miliarde lei.

Portalul e-guvernare este definit ca un unic punct de acces la servicii si informatii publice, destinat atat persoanelor fizice cat si celor juridice. Sectiunea de formulare on-line permite descarcarea tipizatelor utilizate in relatia cu mai multe institutii publice, in timp ce sectiunea de servicii on-line presupune completarea prin intermediul Internetului a unui circuit al formularelor.