Banii

Eu inţeleg banii pe care-i ciştig numai in relaţie cu un avion. Uite, nu am bani de un avion intreg, dar am un motor, partea din faţă a avionului şi vreo două roţi. E vorba de un avion de două locuri.

Salariu şi restul

Salariul meu de la Antena 1 este unul. El ajută supravieţuirii familiei mele. Compania mea este altceva. Banii companiei sint ai ei. Este o companie ce face o emisiune pe Antena 1, face producţie de prezentare de companii, filme pentru evenimente de business, filme ambientale. Cind m-am dus la “Ziarul Financiar” eram un angajat, cind am plecat de acolo am plecat patron.

Dacă vrei bani, iţi pierzi vremea aşteptind să te imbogăţeşti din salariu. In momentul acesta eu nu lucrez propriu-zis. Merg la intilniri spre a securiza contracte. Mă văd cu patronii firmelor şi le explic oferta companiei mele.

La mine nu apelează nimeni ca la prezentatorul de ştiri morbide, ci apelează la unul care ştie ce este comunicarea.

Prezentatorul

Cred că cel mai relaxat prezentator este cel care ştie că in fiecare seară, viitorul lui şi al familiei lui, stabilitatea lui financiară, nu depind de o bilbă. Chestia asta am simţit-o de multe ori. Era ingrozitor de stresant inainte. Aşteptam mereu să mi se dea. Ori acum aştept doar de la mine.

Acum am un credit pentru casă, credit pe care vreau să-l dau cit mai repede inapoi, fiindcă mă stresează. Dar am un Volvo al meu. Asta e ceva sigur.

Programul

Dimineaţa mă trezesc la şapte cind se trezesc copiii. N-am alternativă, dar nici nu vreau ca bona copiilor să mă prindă in pijama. Stau cu ei pină la venirea bonei. Dau telefoane, dau e-mail-uri, merg la şedinţa de la Antenă. Apoi, mă duc la firmă.

Fac plăţi, văd care sint priorităţile, văd ce intilniri am. Mă intorc la Antenă, prezint jurnalul. Intru in şedinţă, iarăşi seara. Am inceput să fac o alegere sigură, intre a trimite un mail care să-mi aducă zeci de mii de euro şi a sta cu fiul meu gratuit.

In ultima lună am inceput să stau cu Mişu mai mult. Este o investiţie foarte bună, fiindcă am descoperit că el are o relaţie mai bună cu alte persoane, nu cu mine. Sufăr.

Hair-style

Anul trecut a venit o stilistă de la Londra, in cadrul procesului de rebrenduire a Antenei 1, şi doamna aceea s-a uitat la mine, a decis că sint teribil de demodat cu părul meu dat intr-o parte şi m-a tuns, şi pe mine şi pe Stoiceasca.

Acum, ca să păstrez rebrenduirea, mie mi-a crescut părul ca acum un an, dar mi-l bag dedesubt, mi-l aranjez ca inainte. Sint leneş, nu ajung la frizer.

Haine

Nu mă arunc la ţoale superscumpe. Nu mi se pare important să dau cinci sute de dolari pe o pereche de pantofi. Nu mi se pare relevant. Imi iau pantofi pină in 100 de dolari. Poate sint zgircit, nu-mi dau seama. Pe de altă parte am un MP3 de 600 de dolari, cel mai scump care există. Tehnologia mă fascinează mai tare. Şi merg mai departe cu chestia asta.

Mi se pare mai important să am un calculator cu ecran plat, decit un televizor cu ecran plat. Aşa sint băieţii... adevărul e că nici nu mai am timp de televizor.