Rezultatul estimarilor, difuzat la ora 21, a cazut ca o lovitura de maciuca peste simpatizantii lui Adrian Nastase, stransi in curtea sediului din Kiseleff 10.

Initial, auzind ca intr-unul dintre sondaje exista o mica diferenta in favoarea lui Adrian Nastase, cativa pesedisti au izbucnit in urale, dar, afisandu-se pe ecranul video scorul de 50%-50%, o tacere de gheata i-a cuprins pe suporterii presedintelui PSD, veniti sa aclame victoria. Adrian Nastase sosise la sediu de aproape 10 minute, insotit de liderul PUR, Dan Voiculescu.

In spatele lor, Mircea Geoana si, dupa cateva minute, presedintele Ion Iliescu. Seful statului a urcat in birou si nu a venit in curte la anuntarea rezultatelor. Dupa ce au facut oficiul de buna gazda, liderii pesedisti s-au retras urgent in spatele usilor inchise, acolo unde Iliescu ii astepta, fara a mai face vreo declaratie in afara celor oficiale.

Chiar si in acestea, Adrian Nastase a fost extrem de rezervat, incercand sa pareze lovitura primita. El a spus ca se bucura ca este "favorit" si s-a ferit permanent sa rosteasca in procente diferenta dintre el si Traian Basescu, in loc sa spuna ca are un procent diferenta, el a spus: "Sunt bucuros ca am 100.000-150.000 de voturi in plus".

Nastase a mai adaugat ca asteapta numaratoarea voturilor, dar a adaugat ca, "indiferent cine castiga alegerile, Romania nu trebuie sa piarda".