Impresarul Victor Becali nu e de acord cu modul in care actuala conducere a decis sa transforme clubul in societate pe actiuni. Transformarea clubului Dinamo in societate pe actiuni a tulburat apele in tabara “ciinilor”. De unde Cristi Borcea anunta un buget impresionant de noua milioane de dolari, s-a ajuns la situatia ca Dinamo sa fie cumparat pentru aproximativ 3.500.000 de dolari.

Ceea ce inseamna ca fiecare dintre cei sapte actionari va varsa doar 500.000 de dolari, si nu un milion asa cum se anunta cu surle si trimbite. Victor Becali, membru fondator al clubului, dar si al Adunarii Generale, este deranjat de modul in care actuala conducere intelege sa transforme clubul din Stefan cel Mare in societate pe actiuni.

Il ironizeaza pe Bagher Karimzadeh

“Nu vreau sa fiu inteles gresit. Societatea pe actiuni reprezinta viitorul, nu al lui Dinamo, ci al intreg fotbalului romanesc. Nu tin neaparat sa fiu actionar la acest club. Dar, ma gindesc ca ar trebui sa aiba acces oricine, nu doar unii”, ne-a spus Becali.

Impresarul a dezvaluit faptul ca initial a fost sunat de Nicolae Badea pentru a fi intrebat daca este interesat sa cumpere actiuni: “S-a intocmit o lista pe care figuram si eu. Apoi, a doua zi a aparut o alta lista, de pe care eu am disparut. In schimb, Bagher (n.r. - Bagher Karimzadeh, presedinte Stalynskaya) vad ca e tot mai mult bagat in seama.

Din sponsor al echipei a devenit membru in Consiliul de Administratie. In prima ipostaza baga mai multi bani. Acum, evident ca lui ii convine sa dea mai putini, si sa aiba drepturi mai multe. Cu 50.000 de dolari de fiecare nu stiu ce putem face. Dinamo trebuie sa aiba un buget mai mare de trei milioane de dolari. Este clar ca schimbarea se face in cerc restrins. E o smecherie”.

Chestionat pe marginea faptului ca a fost dat la o parte, Becali a replicat: “Niciodata n-o sa le convina ca eu sa devin actionar. Ce, eu sint ca Bagher, sa tac si sa fac cum vor ei? Pe mine nu ma pot manipula, nu ma pot comanda”.

"S-a intocmit o lista pe care figuram si eu. Apoi, a doua zi a aparut o alta lista, de pe care eu am disparut. Este clar ca schimbarea se face in cerc restrins. Este o smecherie" (Victor Becali, membru al Adunarii Generale)

Membrii Adunarii Generale n-au fost consultati

Agentul FIFA acuza si faptul ca transformarea in societate pe actiuni se va face in trei etape. “Orice firma de consultanta financiara de pe aceasta planeta face un plan pe baza celor spuse de societatea care cere ajutorul. Transformarea in societate pe actiuni se putea face si dintr-o data. Lucrurile complicate devin suspecte.

Ca sa nu mai spun ca decizia trebuia aprobata de Adunarea Generala. Nici nu mai stiu de citi ani nu s-a mai organizat o astfel de intilnire sau de cind nu am mai fost consultati in luarea unei decizii”, a mai spus Becali.

“Noi sintem favoriti”

Aflind despre adversara din semifinalele Cupei, Cristi Munteanu (foto) a comentat meciul cu echipa pe la care a trecut in doua rinduri. “Nationalul este cea mai puternica formatie din cele trei cu care puteam pica. Au un antrenor redutabil, il cunosc bine pe Olaroiu. Foarte ambitios, mai ales cind joaca impotriva lui Dinamo.

Chiar daca n-o sa ne fie usor, realitatea este ca noi sintem favoriti, mai ales ca sintem detinatorii trofeului. Dinamo are puterea sa cistige Cupa in acest sezon”, ne-a declarat portarul “ciinilor rosii”.

“Ciinii” vor sta pe Titanic

In privinta stagiului de pregatire pe care ros-albii il vor intreprinde in perioada 3-23 februarie, in Turcia, singura noutate o reprezinta stabilirea cartierului general. “Ciinii” vor locui in complexul Titanic, in Antalya. Chiar daca in aceasta perioada elevii lui Ando vor sustine si sase meciuri amicale, pina acum nu s-a decis numele nici uneia dintre viitoarele adversare