Dupa succesul incontestabil de anul trecut al lui Ibrahim Ferrer care a sustinut doua concerte la Bucuresti, in luna aprilie, Buena Vista Social Club revine pe scena romaneasca, de data aceasta acompaniind-o pe Omara Portuondo. Omara Portuondo - numita si 'Edith Piaf a Cubei' - va concerta pe 12 martie, la Sala Palatului, informeaza Fundatia Culturala Phoenix.

Biletele vor fi puse in vanzare incepind cu data de 15 ianuarie, la casa de bilete a Salii Palatului, magazinul Muzica, reteaua de magazine Diverta si librariile Carturesti. Pretul biletelor se incadreaza intre 500.000 si 1.500.000 lei.

In cariera sa, care se intinde pe mai multe decenii, Omara Portuondo si-a demonstrat abilitatea de a stapini o mare varietate de stiluri, depasind curente muzicale la moda si consolidindu-si statutul de figura de prim rang a culturii cubaneze.

'Flor De Amor' este titlul celui de-al doilea album solo (nominalizat la premiile Grammy) editat de casa de discuri World Circuit pentru Omara Portuondo, solista numarul unu a Cubei si star Buena Vista Social Club. Vocea ei plina de sensibilitate este completata de o combinatie de stiluri, intr-o colectie de scrisori muzicale de dragoste.

Noua trupa de concert, condusa de seful de orchestra Alfred Thompson, este o colectie impresionanta de muzicieni talentati, printre care se numara virtuosul Papi Oviedo (chitara tres), Jorge Chicoy (chitara) si brazilianul Swami Jr. (chitara cu sapte corzi).